Karamanoğullari Beyliği

Rodeo

Yeni üye
22 Ocak 2007
46
0
İSTANBUL
Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra Niğde, Konya ve İçel çevresinde kurulan bir Türk beyliğidir. 1228 yılında Alaeddin Keykubat tarafından kurulmuştur. 1262'de Nuri Sofi'nin yerine geçen Mehmed Bey Moğollar konusunu ciddiye almış, 1277 yılında da geçici bir süre için Konya'yı ele geçirmiştir. Bu süre içerisinde Türkçe'nin resmi devlet dili olarak kullanılmasını öngören bir ferman yayınlanmıştır

Anadolu'nun egemenliği konusunda Osmanlıları engellemek için Akkoyunlularla, Selçukluların yıkılmasını fırsat bilerek de Memlüklerle anlaşan Karamanoğulları, Sultan I. Murad'ın damadı olan Süleyman Bey'in kardeşi Alaettin Bey'in tahta geçmesiyle Osmanlı egemenliği altına girmiştir. Yıldırım Bayezid'in Alaettin Beyi öldürmesinden sonra 4 yıl daha Osmanlı egemenliğinde kalan Karamanoğulları, 1483 yıllarında tarih sahnesinden silinmiştir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.