Kartus almaya son {resimli anlatim}

SmaLLp!ch

Uzman üye
15 Kas 2008
1,375
0
www.turkhackteam.net/org
200804090332392eb087amr5.jpg



Zamanla, orijinal kartuşlar bütçenizi sarsmaya başlar. Muadil kartuşlar da her zaman verimli olmayabilir. Bu noktada DOLAN KARTUŞ tüm yazıcı sahiplerinin yardımına hızır gibi yetişiyor.

Yazıcılar, satın alırken uygun fiyatlarına rağmen kullanım sırasında oldukça maliyetli cihazlardır. Yoğun miktarda çıkış alıyorsanız kartuş maliyetleri bir süre sonra bütçenizi zorlamaya başlayabilir.

Bu durumda muadil kartuşlar bir seçenek gibi görünebilir. Ancak bazı yeni nesil yazıcılar bunları orijinal olmadıkları için kabul etmeyeceklerdir. Bitmiş kartuşlarınızı doldurtma ise orijinal kartuşların buna çok uygun olmaması nedeniyle çok kez tekrarlanabilir bir işlem değildir.

Üstelik yeniden doldurttuğunuz kartuşlarınızın üzerindeki çipler bunu algılamadığı için yazıcı sürücüleri sürekli karşınıza kartuşun bitmiş olduğunu söyleyen uyarı mesajı çıkaracak ve yazdırma işlemi gerçekleştirilemeyecektir.



Dolan Kartuş: En ekonomik çözüm

Bu tür sorunlar ile uğraşmak istemeyenler ise DOLAN KARTUŞ seçeneğini kullanabilirler. Bu sistemde sadece bir kereliğine yazıcınız için uygun şekilde üretilmiş özel boş kartuşu satın almanız yeterli oluyor.

Daha sonra 50ml, 100ml ya da 250ml'lik mürekkep şişelerinden alarak 25 kereye kadar dolum yapabiliyorsunuz. Bittikçe sadece mürekkep almanız gerekeceği için kullanım maliyetleri de renk başına 1 YTL'ye kadar inebiliyor.

Kartuşlar üzerinde yer alan özel çipler, her mürekkep doldurulmasında kendini sıfırlıyor ve yazıcıya yeni kartuş takıldığını bildiriyor. Bu şekilde herhangi bir renk bitse bile yazıcının yazdırmayı durdurma probleminin önüne geçilmiş oluyor.


Bir kere alın ömür boyu kullanın

5 kerelik dolum yapabileceğiniz 50ml mürekkep şişesi 10 YTL, 100ml'lik şişe 15YTL, 250ml'lik ise 25 YTL'den satılıyor. Kartuşun renk başına maliyeti ise 11 YTL. Ancak kartuş maliyetinin tek seferlik olduğunu da unutmamak gerekli. Uzun ömürlü olan DOLAN KARTUŞ yazıcınız çalıştığı sürece size sorunsuz bir şekilde hizmet veriyor.


Adım Adım Kendi Kartuşunuzu Kendiniz Doldurun

DOLAN KARTUŞ setleri ile evde kendi kartuşunuzu kendiniz doldurabilirsiniz. Bu şekilde firmalara doldurma işlemi ücreti ödemeyeceğiniz gibi dışarda zaman kaybetmeden işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

200804090341292f00fe4ta1.jpg


200804090341452f03137dn9.jpg


200804090342022f043b6dl5.jpg



Malzemeler:

Pelikan4001markasiyahmürekkep
2,5mlEnjektör
Kağıthavlu,Kolonya,Selpakmendilebenzeröteberiçaput ,
Birmiktarpamuk
Spreycamsil
Kolonyalıkullanımahazırmendil
Doktoreldiveni
İnşaatgözlüğü
İzolebantveyaselabant
Mum-çakmakveyakibrit


pel4001inkgiftj6.jpg


c13photo23ro5.jpg


c13photo11ai6.jpg


Uygulama yapacağınız alana kalın kalın 4 - 5 tane gazeteyi iyice yayın.Eğer duvara yakın bi alanda uygulama yapılacaksa; duvarıda gazeteyle kaplayın.
1.Yazıcınızın kapağını açın


c13photowc6.jpg


Manken yazıcımız HP deskjet D1360.İçinde 2 tane kartuş mevcut. Tüm hp'ler hemen hemen aynıdır.
21 Kod Siyahı, 22 Kod Renkli kartuşu sembolize eder.Yazıcılar ya tek renk siyahtır. Yada hem siyah hem renklidir.
Büyük kartuşlara gelince onları da başka birgün anlatırız...Konumuz şimdilik küçük kartuşlar...


c13photo1zp4.jpg


Kapağı açtık kartuşu çıkardık. Burada dikkat. Elinizdeki kartuşun yalnızca tek kullanımlık olduğunu hatırlatırım.

c13photo3bo5.jpg


Kartuşun alt kısmına baktık. Berbat bir mürekkep kalıntısı varsa; çay demliğinin kaynayan buharına kartuşun mürekkep akan yerini tutup tutup mürekkep kalıntıları çıkana kadar temizleyin

c13dsfgvw8.jpg


Temizlenen kartuşu kağıt havluyla sarıp sarmalıyoruz.

c13untitled2en7.jpg


Mürekkebi cam kutusundayken sallayalım ve kapağını açalım,enjektörün bi iki defa boş boş havasını sıkın.Sonra mürekkebin üstünden olmamak kaydıyla şişenin en altından şırıngaya yavaş yavaş çekin.
Dolan şırıngayı bi iki tıklatın parmağınızla... Ve şişeye birazını geri sıkın.İnşaat gözlüğünü gözünüze takın.Kartuşu herhangi bir zemine temas ettirmeden elinizde tutun.Diğer elinizle gösterilen yerden iğnenin ucuyla delik açın.


c13photo26xz6.jpg


Bu delinme esnasında yüzünüze özellikle dikkatli dikkatli delinecek yere odaklanmış gözlerinize dikkat edin. Fışş durumunda gözünüze kartuşun içinde kalan mürekkep patlayabilir,O yüzden gözlük kullanın
Mürekkebi çekip çekip işlemi tekrarlayın.Şahsen ben tıka basa doldurmuyorum.2,5 ml lik bi enjektörle 4 - 5 kez basıp bırakıyorum...Kartuşun haznesinin üstünde yer kalması sirkülasyonu daha güzel sağlıyor.Hem yazıcının içide temiz kalıyor...

Şimdi mumu yakın...mum ince uçlu olursa mesela doğumgünü mumu gibi daha güzel olur. Eğer sıfır varsa sıfır kullanın yoksa eskiside olur...


c13photo11oa6.jpg


Mumun damlasını yavaş olarak iğneyle açtığınız deliğe denk getirerek, damlatıp kapatın deliği.1 damla yeterlidir. Fazla damlatmayın. Yoksa kartuşun üstü berbat olur.

c13phot0083fs1.jpg


Kartuşu 5 - 10 dakika alt kısmı herhangi bir zemine gelmeyecek şekilde dinlendirin.Üzerine mum değilde bant koysak olmaz mı? sorusunu soracaklar çıkacaktır.Olur. Olmaz olurmu oda olur veya sıcak şeffaf eriyik halde silikonda olur.Fakat bant kullanacaksanız sağlam bant olmalı.
Mesela ağır flaster. Ya da kaliteli sağlamlığına güvendiğiniz elektrikçi bantı da olur.Fakat bu parçalar zamanla elastikiyetlerini kaybederler ve açılırlar...Sonra sirkülasyon geçiren mürekkep yazıcının içine savrulur.

Kartuşu takın. Yazıcıyı açın.Denetim masasından yazıcı şeçenekleri ile sınama sayfası alın bakalım...İlk sayfa berbat tabii.... Üzülmeyin Hemen olmadı tarzda bi panikleme yaşamayın.İkinci veya üçüncü yada dördüncü sayfada düzelecektir....

NOT:Diğer kartuşlara gelince mesela epson, xerox yada canon gibi farklı yazıcılara.Bunlarında çalışma prensibi aynıdır. Fakat epson zannedersen dolmuyor çöpe atılıyor...Diğerlerinin de mürekkep haznelerinin nerede olacağı mechul...









+REPLERI BEKLIYORUM

EMEGE SAYGI
 

turkmodel

Yeni üye
20 Kas 2008
23
0
arkadaşım burda bizim karımız sadece mürekkebi kendimiz alıyor olmamız sanırım.

çünkü dışarda da senin anlattığın gibi doldurtuyoruz 3-4 dolumdan sonra kartuşu atıp mecburen

yeni bir kartuş alıyoruz.

senin anlattığında kartuş atılmıycak dediğini anladım ama bu sistemle yine atmak zorunda kalacağız..

ama yinede kendi doldurmayı bilmeyen arkadaşlar için güzel bir çalışma teşekkürler....
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.