\~KeyLogger Nedir?~/ Stajyer Asistan Kulübü

'Warrior

Uzman üye
15 Mar 2017
1,055
1
27
WİSTAN
jWazXr.png


Merhaba , bu yazımda KeyLogger Nedir? onu anlatacağım.



Stealing-your-info-is-easy1-1024x569.png


KeyLogger , her türlü dosyanın yani , görsel dosyalar (png,jpg,jpeg,gif vs.) , program kaynak kodları ve diğer dosyalara konulabilinen bir çeşit virüs bazı kişiler için güvenliktir.


maviyuru.gif


Virüs olarak değerendirdiğimizde , tüm yazdığınız yazılar,şifreler virüsün gönderildiği bilgisayara gelmektedir. Bu bilgiler kredi kartı bilgileri , önemli yerlerdeki üyeliklerinizin şifreleri , eposta içerikleriniz , mesaj içerikleriniz ve diğerleridir. Kısacası KeyLogger gönderen kişi çoğu yazılı bilginize erişmektedir.


yanardoner.gif


Nasıl Korunmalıyız?

İlk olarak , çoğu bilgisayar kullanan kişi hayatında birdefa bile olsa virüslü içerik indirmiştir. Dalgınlığına gelmiş olabilir vs. Neyse konumuza dönersek KeyLogger ve diğer virüslerden korunmak için , Skype,Msn,Facebook,Whatsapp,İnstagram,Twitter,Telegram gibi sosyal medyalar üzerinden gelen dosyaları indirmeyiniz veya Sandboxie gibi programlarda açınız. ( Sandboxie Kullanımı İçin : http://www.turkhackteam.org/program...nasil-kullaniriz-9-stajer-asistan-kulubu.html ) veya Virustotal gibi sitelerde taratınız. Forumdan indiriyorsanız vt'siz içerikleri indirmeyiniz.



dekors1.gif


Güvenlik Amaçlı:

Ebeveynleriniz bilgisayarda yaptığınız işlemleri görebilmek için bilgisayara KeyLogger yerleştirebilir. Ve kendi bilgisayarlarından Google'de 3D araba oyunu mu oynuyorsunuz yoksa... Neyse :trl. Kendi bilgisayarlarından görebilirler kısacası :) .


Okudugunuz için teşekkürler.



DdqQv6.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.