KeyPreview?

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
KeyPreview?

Visual Basic ile program yaparken sık sık başvurduğunuz Properties kutucuğundaki bir özellik hiç dikkatinizi çektimi? KeyPreview... Bu özellik sadece formları biçimlendirirken karşınıza çıkar. Ne işe yaradığına gelince, klavyeden girdiğiniz tuş vuruşlarının Visual Basic'ten önce programınız tarafından algılanmasını sağlar. Bunu yapabilmek için ise ilk önce bu özelliğin değerini True yapmalı sonra da formunuzun anlayacağı tuş vuruşlarını programınıza tanıtmalısınız. Örneğimizi uygulamak için öncelikle boş form üzerine de bir text kutusu yaratın ve formun General - Declarations kısmına aşağıdaki sabitleri yazın. Option ExplicitConst KEY_F1 = &H70Const KEY_F2 = &H71Const KEY_ESCAPE = &H1BŞimdi de bu yukarıda belirttiğiniz tuşlara basıldığında neler olacağını tayin edelim. Yukarıda belirtmediğiniz tuşlara bastığınızda (Aşağıda bunları kullanmış olsanız bile) Formunuz bunu daha önceden olduğu gibi sıradan tuş vuruşları olarak algılayacaktır.
Sub Form_KeyDown (KeyCode As Integer, Shift As Integer) Select Case KeyCode Case KEY_F1: Text1.text = Date$ ' F1 tuşuna basıldığında metin kutusundaki metin ' silinsin ve yerine tarih atansın. Case KEY_F2: Text1.Text = Time$ 'F2 tuşu ise metin kutumuza zamanı yazsın Case KEY_ESCAPE: Unload Me ' ESC tuşumuz ise aktif formu bellekten atsın. End SelectEnd Sub
Programlarınızda kullanabileceğiniz diğer tuş kodlarını Visual Basic ile gelen ve tüm diğer sabitlerin bulunduğu CONSTANT.TXT dosyasından bulabilirsiniz. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz tuşları diğer tuş kombinasyonlarıyla da kullanabilirsiniz (Örnek CTRL+ALT+F5 gibi.)


</SPAN>geovisit();
visit.gif
visit.gif
serv
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.