Kurtarma CD'si Nasıl Oluşturulur? [ Resimli Anlatım ]

SmaLLp!ch

Uzman üye
15 Kas 2008
1,375
0
www.turkhackteam.net/org
Önce Programı indireLim =)


Anlatım bana Aitdir
wink.gif



..:: Avira AntiVir Rescue System Download ::..





..:: ResimLi anLatım ::..



Karşınıza gelen ekranda optik sürücünüzü seçmeniz istenecektir.


01.jpg



Önce CD/DVD yazıcınıza boş bir CD yerleştirin. Daha sonra ise Burn CD butonuna tıkladığınızda yazma işlemi başlatılıyor.


02.jpg




Yazma işlemi sürdürülüyor.


03.jpg



Kısa zamanda yazdırma işlemi bitiyor.


04.jpg




Kurtarma CD'niz hazırlandı.


05.jpg




Dilerseniz bu CD'nin kalıbını (ISO) bilgisayarınıza kaydederek, bir sonraki ihtiyacınızda kurtarma CD'sini çok daha kolay oluşturabilirsiniz.


06.jpg




Kaydedeceğiniz yeri seçtikten sonra ISO dosyasını saklamanız yeterli. Şimdi de bilgisayarımızı bu CD üzerinden çalıştıralım.


07.jpg




Bilgisayarınız Kurtarma CD'si ile başlatıldığında size 2 seçenek sunuluyor. İlk seçenek, sabit diskinizden normal başlangıç İkinci seçenek ise Kurtarma CD'sinden başlatma. Biz, 2. seçeneğe tıklayalım.


08.gif




Kurtarma CD'si bir Linux ürünü.


09.gif




Dil seçimini gerçekleştirin.


10.gif




Sunulan seçenekler oldukça fazla. Mesela sistemi virüs testinden geçirebilirsiniz. Bunun için klavyedeki yön tuşları ile seçenekler arasında dolaşabilirsiniz.



11.gif




Tüm dosyaları virüslerden korunmak için taratalım.


12.gif




Virüslü dosyalardan kurtulmak için ikinci seçeneği işaretleyelim.


13.gif




Sorunlu dosyaların isimleri değiştirilsin mi diye soruyor. Evet diyelim.


14.gif




Ek seçeneklerle birlikte tüm tehditlere karşı bilgisayarınızı taratabiliyorsunuz.


15.gif




Virüslerin temizlenmesi de bu şekilde gerçekleşiyor.



16.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.