Keylogger nedir?

Toryy

Kıdemli Üye
16 Tem 2021
2,630
1,647
Efendim keylogger kısaca özetlersek atılan cihazda bütün basılan tuşları takip edip bir dosyaya kayıt eder. Çoğunlukla kötü amaçlı kullanılır. Karşı taraftan bilgi toplama amaçlı genelde.
 

xKemikkiran

Katılımcı Üye
22 Haz 2020
471
226
Zararlı yerlerde - Aydın
KeyLogger
Klavye dinleme sistemi veya klavye yakalama sistemi, Klavyede bir harfe dokunulduğunda casus yazılım dinler ve klavye harflerini kaydeder.

Hedef bilgisayarın yazdığı herşeyi kaydeder o yüzden Gmail şifresi gibi bilgileri çalmak amacıyla kullanılır
İyi forumlar
 

sw1ndler

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
592
136
keyloggerın kullanılma amacı temelde şudur klavyede girilen bütün yazıları saldırgan tarafa yollamasıdır fakat geliştikçe şifre çalıcı gibi başka şeylerde eklenmiştir
 

symrx

Üye
11 Tem 2021
71
13
21
Kylogger nedir? Nasıl yapılır veya ne amaçla yapılır?
Keylogger basitçe sizin klavyeden yaptığınız her vuruşu kaydeden ve bu kayıtları kişisel bilgilerinizi çalmak isteyen kişlere gönderen programlardır. Bu kişiler istedikleri zaman bunlara ulaşıp yazdığınız her tür bilgiyi görebilirler. Bu yolla sizin e-mail şifreniz, kredi kartı numaranız gibi hayati önem taşıyan bilgileriniz çalınabilir.

Son zamanlarda birçok keylogger program bilgisayarınızdan anlık görüntüler yakalayabilmekte ve bu sayede o anda ne yaptığınızı şifreleri nereye yazdığınızı da kolaylıkla gösterebilmektedirler. Ayrıca bazıları bu bilgileri e-mail yoluyla da gönderebilme yeteneğine sahiptir. Mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.
 

COBRAwh

Yeni üye
29 Tem 2021
8
2
22
Keylogger klavyedeki her tuşu kaydeder ve saldırgana gönderir bu sayede sosyal medya , banka ve birçok hesap çalınabilir 2 adımlı doğrulamayı açmakta fayda var
 

xeax

Uzman üye
15 Şub 2021
1,111
578
localhost
Tuş vuruşu kaydı, bir bilgisayarda yapılan her tuş vuruşu girişinin genellikle kullanıcının izni veya bilgisi olmadan takip ve kayıt edilmesidir. Bir tuş kaydedici donanım veya yazılım tabanlı olabilir ve yasal kişisel veya profesyonel BT izleme aracı olarak kullanılabilir. Bununla birlikte, tuş vuruşu kaydetme suç amaçlı da kullanılabilir. Daha yaygın bir şekilde tuş vuruşu kaydetme; parola veya mali bilgiler gibi hassas bilgileri elde edip sonrasında bunları üçüncü taraflara suç amaçlı yararlanılması için gönderen kötü amaçlı casus yazılımlardır.

Tuş Vuruşu Kaydetme Neden Bir Tehdittir?​

Bilgisayar klavyenizde yazdığınız her şeyin kaydedilmekte olduğundan haberdar olmazsanız üçüncü taraflar siz farkında olmadan parolalarınıza, kredi kartı numaralarınıza, iletişimlerinize, mali hesap numaralarınıza ve diğer hassas bilgilerinize erişebilir. Siz hassas verilerinizin güvenliğinin ihlal edildiğinin farkına bile varmadan suçlular hesaplarınıza erişerek bilgilerinizden yararlanabilir.

Tuş kaydedici kötü amaçlı yazılımı bilgisayar işletim sisteminde, klavye API'sı düzeyinde, bellekte veya çekirdek düzeyinin kendisinde bulunabilir. Tuş kaydetme, her zaman yavaş işleme veya hata gibi dikkat çekici bilgisayar sorunlarına neden olmadığından zor algılanabilir. Casus yazılım kendini gizlemekte iyi olduğundan bazı antivirüs programları bile algılamakta zorlanabilir. Yazılım genellikle normal dosya veya trafik olarak görünür ve kendi kendine yeniden yüklenebilir.

Neyse ki, bilgisayarınızı tuş kaydedici yazılımlardan korumak mümkündür. İşletim sisteminizi, yazılım ürünlerinizi ve Web tarayıcılarınızı en son güvenlik yamalarıyla güncel bir durumda tutma her zaman güvenlik çözümünüzün bir parçasıdır; ancak en iyi savunma, tuş kaydetme kötü amaçlı yazılımına karşı koruma sağlayan iyi bir casus yazılım önleme ürününün veya tuş kaydetmeyi engelleyecek güçlü özelliklere sahip eksiksiz bir İnternet güvenliği çözümünün yüklenmesidir.


alıntı kaspersky
 
13 Mar 2021
94
20
Meraba, keylogger klavyede dokunulan tuşları, harfleri kaydeden bir zararlı yazılımdır. keylogger ile sizin dokunduğunuz tuşlar, harfler,kelimeler takip edilerek şifrenizi çalabilirler. Onun dışında kredi kartı dolandırıcılığı içinde kullanılır. Dikkatli olmanızı öneririm. İyi forumlar.
 

xeax

Uzman üye
15 Şub 2021
1,111
578
localhost
Keylogger Nedir?

İnternette dolaşan tüm kötü amaçlı yazılımlar arasında, keylogger'lar en kötüleri arasındadır.

Neden? Çünkü klavyenize yazdığınız her şeyi ifşa ederler; parolalar, kredi kartı bilgileri, aramalar ve özel mesajlar.

Bir keylogger, yazdıklarınızı kaydetmek için tasarlanmış bir yazılım veya donanım parçasıdır. Bu, bilgisayarınıza yüklenmiş bir program veya bilgisayarınıza ve yazdığınız her şeyin kaydını tutan klavyeye bağlı küçük bir aygıt olabilir.

Keylogger Ne İşe Yarar?

Günümüzün en gelişmiş kötü amaçlı yazılımı, her biri farklı bir işleve sahip olan farklı bileşenlerden oluşur. Bu programlar, bilgisayar korsanlarına tehlikeye attıkları sistemde belirli eylemleri gerçekleştirme yeteneği veren bireysel araçlardan pek çok özelliğe sahip.

Bu kitlerde sıklıkla bulunan bir bileşen, bilgisayar klavyenizle yaptığınız tüm tuş vuruşlarını kaydetmek için tasarlanmış çok ayrıntılı bir araç olan ve bilgisayar korsanına büyük miktarda bilgiyi çalma yeteneği veren keylogger veya keylogger'dır.

Tuş kaydedici, klavye ile girilen bilgileri yakalayıp virüs bulaşmış bilgisayara kaydetme yeteneğine sahip bir yazılım veya donanım parçasıdır. Bu araç, kullanıcının farkına varmadan tüm iletişimi kesmek için genellikle kendisini klavye ve işletim sistemi arasında konumlandırma yeteneğine sahiptir.

Bir keylogger, verileri virüslü makinede yerel olarak depolayabilir veya dışarıyla iletişim kurma yeteneğine sahip daha ayrıntılı bir saldırı aracının parçasıysa, bilgisayar korsanının kontrol ettiği uzak bir bilgisayara gönderebilir.

Bilgisayarda Kelogger Nasıl Anlaşılır ve Silinir?

İki tür tuş kaydedici vardır; donanım ve yazılım. İlki, klavye ile bilgisayar arasına yerleştirilen küçük bir cihaz (kablo, kutu, donanım kilidi vb.) şeklinde gelir. Nispeten nadirdirler çünkü kolayca tespit edilebilirler.

İkincisi, tüm tuş vuruşlarını izlemek için bir Windows işlevi kullanan bir programdır. Hatta bazıları, yazılım ve çevre birimleri arasındaki iletişimi yöneterek sistemin çekirdeğine saldıracak kadar ileri gidebilir. Klavyeden gelen tüm bilgileri yakalayabilirler.

Yasal bir program görüntüsünü aldığından, PC'nize bir keylogger kurulup kurulmadığını bilmek zordur. Bilgisayarınızdaki tuş kaydedicileri şu şekilde tespit edebilirsiniz:




Çalışan işlemlerinizde tuş kaydedici olup olmadığını kontrol edin: Windows Görev Yöneticisi'ni açın ve şüpheli programları arayın. Bu, bilgisayarınızda çalışan uygulamalara tam bir genel bakışa sahip olmanızı sağlayacaktır. Ne yazık ki, bu teknik yalnızca keylogger'ı tanıyacak kadar teknoloji bilgisine sahipseniz işe yarar.

Şüpheli etkinlik için güvenlik duvarı etkinlik günlüğünüzü kontrol edin. Cihazınıza nelerin girip çıktığını izlemek ve kontrol etmek için bir güvenlik duvarı kullanın. Keylogger'lar verilerinizi uzak bir yere gönderir, ancak bir internet bağlantısına ihtiyaçları vardır. Gönderilen her şey bu nedenle güvenlik duvarı etkinlik günlüğünüzde görünecektir.





Keylogger'ları Taramak ve Kaldırmak İçin Antivirüs Kullanın: Uzun bir uygulama ve işlem listesinden manuel olarak geçmek yerine, bilgisayarınızı taramak için antivirüs veya güvenilir bir keylogger algılama uygulaması kullanın. Bilgisayarınızdaki şüpheli programları bulmanın ve kaldırmanın en hızlı ve en kolay yoludur.
Alıntı yazmayı unutmuşsunuz :)
 

'Türk

Moderasyon Ekibi Direktör Yrd.
5 May 2020
2,348
1,370
K E R K Ü K
Merhaba,

Keylogger kısa klavyede tuşladığınız haneleri kayıt eder, biryere şifre gireceksiniz,
direk admin12314 diye kayıdını tutar veya arkadaşınız ile yazışarak sohbet ediyorsunuz onuda kayıt eder.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.