Limitipconn nedir? Nasıl kurulur?

bay404

Uzman üye
1 Mar 2020
1,672
42
Antalya
GyUig8.gif



Konuya giriş

Herkese merhaba arkadaşlar, bu konumda sizlere Limitipconn hakkında bilgi vermek üzere bir konu hazırlamaktayım. Umarım herkes adına faydalı bir konu olacaktır.

Limitipconn nedir?

Konumuza Limitipconn'un ne olduğu hakkında bilgi vererek başlayacağız. Peki ya nedir bu Limitipconn?

Limitipconn bir sunucudaki her bir ip adresi başına kaç bağlantı yapılacağını sınırlamak her bir ip adresinin kaç bağlantı kuracağı sayısını sınırlamak için kullanılır. Bu araç ile bir her hangi bir ip adresi ile sunucuya birden fazla çok sayıda bağlantı geliyorsa bunları engelleyebilirsiniz. Sunucunuza tek bir ip adresinden gelen çok fazla sayıda bağlantı isteğini engellemeniz sayesinde sunucunuza binen yükü azaltmış olursunuz.

Şimdi ise sunucunuzda nasıl kullanacağınız ve nasıl kuracağınızı anlatan adımlara geçelim..

Limitipconn nasıl kurulur?

yüklemek istediğimiz dizine gelerek

"wget http://dominia.org/djao/limit/mod_limitipconn-0.24.tar.bz2"

Komutu ile aracın yüklenmesini sağlıyoruz.

Ve sırası ile aşağıdaki komutları yazıyoruz.

"tar-xzvf mod_limitipconn-0.24.tar. bz2"

"cd mod_limitipconn-0.24"

"/usr/local/apache/bin/apxs-i-a-c mod_limitipconn.orta"

Yukarıdaki adımları uyguladığımız zaman ilgili aracı başarılı bir şekilde kurmuş olacağız.

Neden kullanmalıyız?

Yukarıda da bize sağladığı yararlardan bahsederken de sözüne ettiğimiz gibi ilgili araç sayesinde sunucumuza her bir ip adresi başına gelen bağlantı sayısını kontrol edebiliriz. Herhangi bir ip adresinden birden çok bağlantı isteği gelmekte ise bunları engelleyebiliriz, bu sayede sunucumuza her ip adresinden yalnızca bir adet istek gelecek ip adreslerinden çok fazla bağlantı isteği gelmeyecektir. Bu sayede eğer kullanıcılarımız tek bir ip adresinden birden fazla bağlantı göndermiş ise bunlar engellenecektir. Haliyle sunucuya önceki halinden çok daha az sayıda istek gelecek her kullanıcı yalnızca bir istek gönderebilecek ve sunucumuza fazla yük binip zorlanma yaşanmayacaktır.

Konu ile ilgili sorularım

-> Sizce sunucumuza ip adresi başına gelen bağlantı isteğini sınırlamak uygun mudur?

-> Sizce bu durum kullanıcıları olumsuz etkiler mi?

-> Siz sunucunuza gelen bağlantı sayısını sınırlar mıydınız?


TRoCYy.png


Geri Dönüş ve Yanıtlarınız Bekliyorum. Benim için önemliler. :))


Konum bu kadardı arkadaşlar, umarım hepinizin işine yarar ve konumu beğenmişsinizdir. Hepinize vaktinizi ayırdığınız, okumaya uygun görüp de okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Saygılarla iyi forumlar.. :mml

giphy.gif





 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.