Linux Dağıtımlarının Download Adresleri

Parsle

Katılımcı Üye
24 Şub 2016
426
0
Popüler Linux dağıtımlarının download(indirme) adreslerinin hepsini bir arada topladım. Bu sayede biçok arkadaşımızın nerden indirelim gibi sorularınada kökten çözüm olmuş olacak.

1- Ubuntu

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

2- Debian

Downloading Debian CD/DVD images via HTTP/FTP Buradan kararlı yada testing seçimini yapıp pc mimairinize uygun olanı indireceksiniz.

3- Gentoo

http://www.gentoo.org/main/en/where.xml Buradan "Gentoo Weekly Minimal Install CD and Stages" altından seçim yapıp indirceksiniz.

4- OpenSuse

software.opensuse.org:

5- Fedora

Fedora Project - Get Fedora: Desktops, Other Formats, Spins, Cloud Images, ARM or Secondary Arches. Buradan "More download options..." a tıklayak seçimde yapabilirsiniz... Tavsiyem orası...

6- BackTrack

Downloads

7- Linux Mint

http://www.linuxmint.com/download.php

8- Sabayon

Mirror List | Sabayon | Home Buradan mirror seçeceksiniz daha sonra o miror da sabayon son surumu seçeceksiniz. Son sürüm 5.2 Sonunda G olanlar gnome K olanlar Kde masaüstüne sahip. Bunlara dikkat edin.

9- Pardus

İndir - Pardus

10- Knoppix

KNOPPIX Download Live olarak kullanilan en populer dagitimdir. Expolit derlemek icin birebirdir... Isterseniz pc yede kurabilirsiniz.

Yukarıda yazdıgım dagıtımların hepsinin kurulum anlatımları mevcut. Arama yapmanız yada Linux bölümüne bakmanız yeterli olacaktır. Aradığınız hemen hemen herşeyi bulabilirsiniz.
Yeni başlayan arkadaşlar için tavsiyem ise; Ubuntu ve Linux Mint’tir...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.