Linux Mint 18.x Sürüm Yükseltme

DeSTuRSuZz_

Kıdemli Üye
10 Ara 2015
3,578
4
Linux Mint 18.x sürümde, yükseltme yapmak için önce Güncelleme Yöneticisindeki Yenile düğmesine tıklayarak paket bilgisi önbelleğini güncelleyiniz.

Paket bilgisi önbelleği güncellendikten sonra ilk olarak mint-upgrade-info paketini güncellemeniz gerekecek. Bunun için Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak mint-upgrade-info paketini güncelleyiniz/yükleyiniz.

mint18_upgrade1.png

Artık sürüm yükseltme aşamalarına geçebilirsiniz. Bunun için Güncelleme Yöneticisinin Düzenle menüsündeki "Linux Mint 18.x sürümüne yükselt" seçeneğine tıklamalısınız. Bu arada yükseltme işlemini geri alamayacağınızı hatırlatmak isterim.

mint18_upgrade2.png

"Linux Mint 18.x sürümüne yükselt" seçeneğine tıkladığınızda, sizi sürüm yükseltme işlemini kolayca yapabileceğiniz bir sihirbaz karşılayacak.

mint18_upgrade3.png

Açılan Sistem Yükseltme sihirbazında Devam Et/Sonraki düğmesine tıklayarak sürüm yükseltmeye başlayabilirsiniz.

Sonraki adımlarda sırasıyla Sürüm Notlarına ve Yeni Özelliklere ait bilgilerin mevcut olduğu resmi blog sayfalarının bağlantılarının bulunduğu kısımlara erişeceksiniz. Yükseltme öncesinde bu bilgilendirme sayfalarını ya da forum alanımızdaki sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

mint18_upgrade4.png


mint18_upgrade5.png

Sonraki bölüm yükseltmeye başlayabileceğiniz ve bunun öncesinde gerekli uyarıların bulunduğu alandır.

Bu alanda "Riski anladım. Linux Mint 18.x sürümüne yükseltmek istiyorum." kutucuğunu yükseltmeye başlamak için işaretlemelisiniz.

mint18_upgrade6.png

Artık Uygula düğmesine tıklayarak sürüm yükseltmeye başlayabilirsiniz. Öncelikle paket bilgisi önbelleği yeniden güncellenecek ve sonrasında yeni sürüme ait paketler indirilerek kurulacaktır.

mint18_upgrade7.png


Kurulum işlemi başarıyla tamamlandığında aşağıdaki Özet bölümüne ulaşacaksınız ve böylece yükseltme işlemi tamamlanmış olacak.

mint18_upgrade8.png

Değişikliklerin etkili olabilmesi için sisteminizi yeniden başlatınız.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.