Linux ortamında Ubuntu ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak

b0yner

Kadim Üye
19 Tem 2013
5,725
4
Turan
300px-Ekran_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-Ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7_Diski_Olu%C5%9Ftur-1.png


Eğer bilgisayarınızda halihazırda Ubuntu yüklü ise yeni bir Ubuntu kurulum USB belleği hazırlamak için "Başlangıç Diski Oluşturucu" (Startup Disk Creator) isimli yazılımı kullanabilirsiniz. Program, Ubuntu ile kurulu gelmektedir.

Ubuntu USB belleğini isterseniz canlı sistem olarak da deneyebilir, kullanabilirsiniz. Eğer canlı sistemde çalışırken oluşturduğunuz belgelerin kayıt edilmesini isterseniz bunun için programın arayüzünde yer alan "Ayrılan ek boş alan içine kaydet" seçeneğini kullanarak, belge depolama alanının boyutunu belirleyebilirsiniz.

USB belleği bilgisayarınıza takın. Herhangi bir işlem yapmadan önce USB belleğinizdeki belgeleri bir yere yedeklemeyi unutmayın!
Seçke menüsünde "Başlangıç Diski Oluşturucu" programını aratın ve uygulamayı çalıştırın.
Açılan pencerede Diğer yazan yere tıklayın ve indirdiğiniz Ubuntu ISO dosyasını buradan gösterin.
Eğer birden fazla USB bellek varsa alt kısımdan isteğinize göre seçin.
"Başlangıç Diski Oluştur" yazan yere tıklayın ve işlem bitene kadar bekleyin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.