Linux Tabanlı İşletim Sistemi 'SteamOS

'Black Warrior

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ocak 2013
12,132
5
E5
Dev şirketin duyurduğu bu yeni işletim sistemi tutarsa, Windows için kötü günler yakın olabilir!

Steam, bir süredir bazı önemli duyurular yapacağının işaretini veriyordu. Sonunda beklenen duyuru yapıldı; oturma odasında çalışabilecek TV gibi her makinenin üzerinde yer alabilecek bir işletim sistemi hazırlandığı ilan edildi.SteamOS isimli işletim sistemi Linux altyapısı üzerine kurulmuş. Steam'ın açıklamasına göre, halihazırda yüzlerce oyun SteamOS üzerinde çalışacak şekilde düzenlenmiş. Ayrıca AAA sınıfı olarak isimlendirilen GTA5, Cal of Duty gibi büyük oyunların da yakında SteamOS için hazır olacağını duyuran Steam, işletim sisteminin oturma odasını hedef aldığını vurguluyor.

Steam'ın halihazırda Big Screen olarak tanımladığı, geniş ekran TV'lerden oyun oynamaya izin veren altyapısının da SteamOS ile uyumlu olacağı ve SteamOS'un Windows'a oranla oyunlarda çok daha fazla performans sağlayacağı da vurgulanıyor. Oyunları TV'de doğrudan oynayabileceğiniz gibi, PC'den aktarıp oynamanız da mümkün olacak. Steam eğer bu sözünü gerçekten eyleme dökebilirse, oyun yapımcılarının da büyük desteğini alarak çok sayıda oyunun SteamOS için hazırlanmasını sağlayabilir.

Steam'in ve Valve'n kurucusu Gabe Newel'in, kısa bir süre önce Windows'un oyunlar için uygun platform olmadığını ve Linux'un geleceğin oyun platformu olacağını açıklaması oyun dünyasında çok garip karşılanmıştı. Şimdi bu açıklamanın nedeni daha iyi anlaşılıyor. Bir işletim sisteminin gelişmesi için oyunlar çok büyük önem taşıyor. SteamOS projesi başarılı olursa, Linux'un Windows karşısındaki oyun dezavantajı tarihe gömülebilir. İşletim sistemi, çok yakında cihaz üreticilerine bedava sunulacak. Ancak kesin tarih henüz belli değil.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.