Linux 'u Kullanmaniz İçin 8 Neden

'Black Warrior

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ocak 2013
12,132
5
E5
1.Linux, ayni anda birden fazla programi çalistirabilir. Belleginin yetersiz oldugu durumlarda bile büyük kararlilikla, çökmeden is görebilir. Kimsenin durup dururken mavi bir ekranla karsilastigi görülmemistir.

2.Linux, çok kullanicili bir isletim sistemidir. Özellikle Ýnternet ve intranet baglantilarinizi saglamak için getirdigi çözümlerle büyük ilgi çeker. Dünya üzerindeki web sunucularýnýn %25inin Linux oldugu tahmin ediliyor.

3.Serbesttir. isterseniz internet üzerinden serbestçe makinaniza indirip kurabilirsiniz. içinde kitap ve destek barindiran sürümleri ise belirli bir maliyettedir.

4.Linux, programcilar için dev bir veritabanidir. ister C/C++, ister Java, scheme, Lisp kullanin, hemen her dilin Linux altinda derleyicisini ya da yorumlayici bulabilirsiniz.

5.Linux altinda Dosemu ile MSDOS uygulamalari, Wine ile 16/32 bitlik Windows uygulamalari çalistirilabilir.

6.Linux bellegi diger sistemlere göre çok daha etkin kullanir, elinizdeki atil durumda olan donaniminiza bile kurulur.

7.Linux, ag ve Ýnternet teknolojileri konusunda üstündür. Basta e-posta, web, ftp, veritabani, POP3, proxy, güvenlik duvari olmak üzere her türlü servisi verebilir. Diger isletim sistemleriyle birlikte uyum içinde çaliþir. Novell makinalara istemci ve sunucu gibi davranabilir. Samba ile ag üzerindeki Windows 95/98/NT makinalarla disk ve yazici paylasimi yapabilir.

8.Kaynak kodunun açIk olmasi nedeniyle kopyalanmasi,
dagitilmasi ve üzerinde degisiklik yapilmasi mümkündür.
 

Çakma Madara'

Katılımcı Üye
19 Eki 2014
350
0
Dostum ben linux mint 17 qiana yüklemek istiyorum casper nirvana laptopum var içerisinde windows 8.1 olarak satın aldım. Linux mint 17 qiana yı yüklemeyi denedim ancak ;
Linux Mint 17 qiana
Linux mint 17 qiana community page gibi yerler geliyor ne yapmalıyım?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.