Linux'a Bakmanızı Gerektiren 5 Neden

_EReNCaN65

Adanmış Üye
19 Eyl 2008
6,402
2
VAN
Daha önce Linux ile ilgili bir çok şey duymuşsunuzdur, ancak aşağıda neden Linux sorusuna verilecek 5 cevabı bulabilirsiniz. Linux 15 yıl içerisinde Dünya üzerinde büyük bir beğeni ve yer edindi bunun tabiki nedenleri var…

1 – Linux ücretsiz ve özgür bir işletim sistemi : Linux ücretsiz bir şekilde indirilip kurulabilen, üzerinde her türlü değişiklik yapılabilen bir işletim sistemi. Bu da Linux’u diğer işletim sistemlerinden yüzlerce dolar daha ucuz yapıyor.

2 – Linux Kararlı Bir İşletim Sistemi : Linux üzerinde kernel güncellemesi yapmadıkça, yani işletim sisteminin çekirdeğini değiiştirmedikçe, sistemde ne yaparsanız yapın bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek yoktur. Linux tum bu işlemleri arka planda halledebilen çok işlemli bir işletim sistemidir.

3 – Linux ve Açık Kaynak Yazılımlar : Linux tamamen açık kaynak kodlu yazılımlarla doludur. Bu yazılımlarla ihtiyacınız olan herşeyi gerçekleştirebilirsiniz. OpenOffice.org, Koffice, Evolution, Firefox v.b.

4 – Linux Eski Donanımlarınızda Çalışır : İşletim sistemleri geliştikçe eski donanımlara olan desteklerini kaybedip daha fazla sistem kaynağı istemektedirler. Ancak Linux diğer işletim sistemlerinin çalışamayacağı donanımlara kolaylıkla uyum sağlayabilen esnek bir yapıdadır.

5 – Linux İnernet’te güç katıyor : Evet bu kesinlikle doğru. Günümüzde gözlemlediğimizi bir çok web sitesi Linux serverlar üzerinde host edilmektedir. Yine internetin alt yapısını oluşturan bir çok router ve switch üzerinde Linux versiyonu işletim sistemleri yer almaktadır.
 

armstrong63

Yeni üye
11 Ağu 2009
46
0
İstanbul
Evet özellikle internet konusunda gerçekten haklısın. Serverları kapatmaya ya da reset atmaya gerek yok uzun aylar hatta yıllar boyunca hiç kapatmadan çalışabiliyor. Ve virüs konusu tabii ki. Tertemiz bis OS.
 

alamba

Üye
6 Ağu 2009
108
0
ya birisi de linux için bir virus yazarsa ondan nasıl konrunacaksın yada önleyeceksin
 
23 Ağu 2009
57
0
linux için yazılmış olan anti virüslerde var zaten bir virüsü bulduktan sonra anti virüs temizlemediyse root olarak giriş yapıp kendi elinle silebilirsin rootun yetkisi sınırsızdır isterseniz system dosyalarını bile silebilirsiniz
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.