( Linux'un Windows'tan Daha iyi yaptığı şeyler # cor-vo )

cor-vo

Yaşayan Forum Efsanesi
23 Tem 2013
7,985
1
122
Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün size Linux’un yaptığı ancak Windows’un yapamadığı şeyleri açıklamak istiyorum.
1-USB’den çalıştırabilirsiniz!
Evet, Linux’u USB’den çalıştırabilirsiniz (kurmadan) hatta bütün işlerinizi yapabilirsiniz.
2-Kendi Linux’unuzu oluşturabilirsiniz!
Evet, Linux’u kendinize göre ayarlayabilirsiniz, kodlarını düzenleyebilirsiniz, hatta böylelikle yeni bir işletim sistemi bile çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda genel olarak Linux dağıtımları özelleştirilebilir bir yapıya sahip olduğundan, kendinize göre daha çok ayarlama yapabilirsiniz. Fakat Windows, Windows’tur.
3-20 programı tek komut ile yükleyebilirsiniz!
Sisteminize gerekli olan programları çok pratik bir şekilde yükleyebilirsiniz. Basit bir komutla programları teker teker linux sizin için kurup hazırlayacaktır.
4-Linux kurulurken asla sıkılmazsınız
Linux live olarak çalıştığından, Linux kurulurken, siz linuxu tanıyabilir, gezebilir, hatta boyut yeterli gelirse oyun yükleyip oynayabilirsiniz bile. :) Fakat, Linux kurulumu en fazla 10 dakikanızı almaktadır. Sürücüler, gerekli olacak çoğu uygulama yüklü gelir. Sıkılacağınızı sanmıyorum. Aynı zamanda kurulum ekranlarında, Linux’u size tanıtan slaytları okumaktan başka şeylerle uğraşacağınızı düşünmüyorum.
5-Sisteminize hükmedin!
Sistem tamamen size bağlı. Nasıl çalışacağı ne olacağı, her şey sadece size bağlı. Siz yaparsınız, o öyle çalışır.
6-Tüm paketler kendi kendine güncellenir!
Yüklediğiniz uygulamalar, bir depodan indirildiği için, yeni sürüm çıktığında yeni sürüm sizin onayınızla beraber indirilir. Sistem açıkken güncelleme yaparsınız. Hatta, sistemin kendisini güncelleseniz bile!

Bu yazımızın da şimdilik sonuna geldik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
 

Hyd

Uzman üye
13 Ara 2015
1,011
0
Ankara
hani 10 dakikaydı burada en az 15-20 dakika gitti :trl

z5RNOD.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.