ListBoxa girilen verileri kaydetmek ve görüntülemek

bykzlu-x

Üye
9 Ocak 2008
190
5
listboxtaki verileri kaydetmek herkes için dert olmuştur. Bunun bazı yolları bulunmaktadır. örneğin text dosyası içine kaydetmek o zamanda kaydedilen veri bir daha listboxta program açılınca gözükmüyor. Vereceğim bilgiler kısa ve anlaşılır biçimde. En önce foruma 3 textbox, 1 commandbuton ve 1 listbox eklememiz gerekiyor. bunları ekledikten sonra sıra geldi kod kısmına.
Private Sub Command1_Click()
List1.AddItem (Text1.Text) & " " & (Text2.Text) & " " & (Text3.Text)
Open "c:/Program Files/PROJE/deneme.dat" For Output As #1
For i = 0 To List1.ListCount - 1
a = List1.List(i)
Write #1, a
Next
Close #1

End Sub
Yukarıdaki kod textbox'a girilen değerleri liste aktarıp dat. dosyası halinde istenilen konuma kaydetmeye yarıyor. Dosyanın yeri ve adı değiştirilebilir. dat. dosyası kendiliğinden oluşur. sizin eklemenize gerek yok.
Aşağıdaki kod ise kaydedilen verileri form yüklendiğinde listbox'a göstermek.
If Dir("c:/Program Files/deneme.dat") <> "" Then
Open "c:/Program Files/deneme.dat" For Input As #1
While Not EOF(1)
Input #1, a
List1.AddItem a
Wend
Close #1
End If
End Sub

Yukarıdaki kodta listbox'ta görüntülenecek verilerin olduğu yer ve dat. dosyasının konumu yer alır. Böylece listbox'ta veriler gözükmüş olur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.