Lokmanım şehit düştü

SonÇavus1

Katılımcı Üye
Lokmanımız şehit düştü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde operasyona giden askerlerin ilerlediği patika üzerine PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayının patlaması sonucu 1 er şehit oldu, biri üsteğmen, 2 asker de yaralandı. Şehit olan Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Lokman Tekin'in Adana'da yaşayan ailesi, sabaha karşı verilen acı haberle yıkıldı.


Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca'nın Çayırlı Bölgesi'nde, dün akşam saat 22.30 sıralarında operasyona giden askerlerin ilerlediği patikaya PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayın, büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada, Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Lokman Tekin şehit oldu, biri üsteğmen, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Çukurca Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerinin ardından helikopterlerle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayın ardından, güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.


ŞEHİDİN AİLESİ SABAHA KARŞI VERİLEN ACI HABERLE YIKILDI


Mardin'in Savur İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Adana’da yaşayan Lokman Tekin’in şehit olduğu haberi, ailesine saat 04.00 sıralarında verildi. Şehidin babası Muhittin ile ağabeyi, Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliği’ne çağrıldı. Burada, hazır bekleyen askeri heyetten oğlunun şehit olduğu haberine alan acılı baba ve ağabey gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra Muhttin Tekin ve askeri heyet, şehidin evine gitmek için yola çıktı. Muhittin Tekin, polis merkezinden çıkışta, kapıda bekleyen askerlerin boynuna sarılıp öperek teselli bulmaya çalıştı.


Gülbahçe Mahallesi’ndeki eve ulaşan Adana Merkez Komutanlığı’ndan askeri yetkililer ile polis ekipleri, Lokman Tekin'in şehit olduğu haberini açıkladı. 2’si zihinsel engelli 5 erkek, 2 kız kardeşi bulunan Lokman Tekin’in acı haberini alan yakınları, sinir krizleri geçirdi.


Fenalaşan anne Bedriye Tekin’e, hazır bulundurulan sağlık ekipleri müdahale etti. Oğluyla her gün telefonda görüştüğünü söyleyen anne Bedriye Tekin, gözyaşları içinde, “Telefonla konuşur, operasyona çıkmadan önce helallik alırdı. Ben de ‘Oğlum kendine dikkat et’ derdim. Dün akşam da aradı, operasyona çıkacaklarını söyledi. İçim kan ağlıyordu, ama elimden bir şey gelmedi” dedi.


Oğlunun bir ay önce izne geldiğini belirten baba Muhittin Tekin ise şehit Lokman Tekin'in komando kıyafetiyle çektirip evine gönderdiği fotoğrafa bakıp, sessizce gözyaşı döktü.


Terhisine 3 ay 10 gün kala şehit olan Lokman Tekin’in cenazesi, yarın Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından Adana’ya gönderilecek. Sabancı Merkez Camii’nde kılınması beklenen cenaze namazının ardından da şehit erin cenazesinin Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.