Mailler Neden Spama Düşer? Spam Mail Nedir?

bay404

Uzman üye
1 Mar 2020
1,672
42
Antalya



GyUig8.gif



Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizler maillerin neden spama düştüğünden, spam bölümlerinin ne gibi yarar sağladığından, spam bölümlerine düşmeden nasıl mail gönderebileceğinizden bahsetmeye çalışacağım. Şimdi ise konuya geçelim.


R3v4SJ.png



Herkes en az bir defa bir yere kaydolurken mail onayı ve iki adımlı mail doğrulamasını kullanmıştır. Mail servisleri de çok sık kullanılan iletişim yöntemlerinden bir tanesidir. Mail ile doğrulama gibi birçok kullanımı oluştururlar. Haliyle güvenlik ihlalleri, güvenlik tehlikeleri boy göstermektedir. Mail servislerinin bu tarz tehditlerden kullanıcılarını korumak adına aldığı bazı koruma yöntemleri bulunmaktadır. Spam bölmleri de bu yüzdendir aslında. Kullanıcılarının güvenliğini tahlikeye atan onları rahatsız edecek gereksiz mail reklamlarından korumak adına mail servisleri mailler için spam bölümüne de yer vermişlerdir.


R3v4SJ.png



Peki neye göre bu mailler spam klasörüne gitmekte?


Mail servisleri bu ayrımı yapabilmek için filtreleme kullanmaktadır. Kullandıkları filtre sistemler ile gelen normal bir yazışma maili ile reklam içerikli kullanıcıları rahatsız etme ihtimali olan mailleri ayırabilmektedirler. Bir kullanıcı mail attığı zaman gönderici cihazın ip adresi kontrol edilmektedir. Daha önce yakalandığı spam içerikli bir mail var mı diye bu kontrolün de ardından yine göndericinin ip adresi ile daha önce kaç tane kullanılmayan maile mail atılmış ona bakılır.


R3v4SJ.png



Bunlar göndericiye göre bakılan noktalardı bir de gönderilen mail içeriğine göre yapılan filtrelemelerden bahsedelim.

5KNfBx.jpg


Gönderilen mail içeriğine göre bakılan noktalar daha önemlidir. Öncelikle mail servisi gönderilen bu mail içerisinde kendi spam kelime listesindeki kelimelerden bir tanesi var mı diye bakar. Aklınızda bu spam listesi nasıl oluşuyor gibi bir soru oluşmuşsa şu şekilde açıklayalım, spam listesi e-posta adresleri, ip adresi, kelimeler ve kullanıcıların yaptığı spam oylamalarına göre şekillenmektedir.


R3v4SJ.png



Eğer salt resimlerden oluşan mailler göndermekte iseniz, büyük ihtimalle reklam içeriği sayılacak ve tüm mailleriniz spam bölümüne gidecektir. Sadece yazı veya görsel değil eşit oranlar ile kullanmak spam bölümüne atılmamak için önemlidir. En can alıcı noktalardan bir tanesi ise çalışmayan maillere attığınız maillerdir arkadaşlar. Eğer siz bir toplu mailde attığınız mailleri %5'i ve daha fazlası çalışmayan mail adresine gitmiş ise mailleriniz hiç uğraşmayın ki spama gidecektir.


R3v4SJ.png



Önemli noktalardan bir diğeri ise göndermiş olduğunuz kullanıcılarınız maillerinizi spam olarak işaretlemesidir. Bu da sizlerin maillerinin spama düşmesine neden olacaktır.


R3v4SJ.png



Pekala bunların hepsine dikkat ettik diğer önemli noktalardan biri de spam kelimelerde bulunan kelimeleri kullanmaktır. Eğer mailimde böyle bir sorun var mı acaba diye düşünüyorsanız;

https://spamscorechecker.com/check/

Buradaki site ile mail içeriğinizin spam kelimeler kullanıp kullanmadığını öğrenebilirsiniz.



R3v4SJ.png



Arkadaşlar konu bu kadardı konuyu okumaya değer görüp, okuduğunuz için teşekkürlerimi sunmaktayım. Umarım faydalı bir konu olmuştur arkadaşlar. Konu ile ilgili sormak istediğiniz bir nokta olur ise konu altında belirtebilirsiniz.



GyUig8.gif




 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.