Maltego Bilgi Toplama Programı Nedir?

Aronis

Üye
10 Tem 2021
182
189
Atatürk'ün izinde
Maltego nedir.Maltego, Güney Afrika, Pretoria'dan Paterva tarafından geliştirilen, açık kaynaklı istihbarat ve adli tıp için kullanılan bir yazılımdır.

Platformlar: MacOS,Microsoft Windows

Programlama dili: Java

Bu program pentestlerde en önemli kısımlarından biri olan bilgi toplama kısmıdır. Maltego’da aktif ve pasif bilgi toplama özelliği olan bir bilgi toplama aracıdır.

Kısaca aktif ve pasif bilgi toplamadan bahsedecek olursak;

Pasif Bilgi Toplama : Bilgi toplama işlemi yapacağımız kurum ve şahıslara dair bir sisteme erişim sağlanmadan internet üzerinden arama motorları, Whois, Dns sorgulama siteleri ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan araştırmalar sonucu pasif bilgi toplama işlemini gerçekleştirebiliriz.

Aktif Bilgi Toplama : Pasif bilgi toplama işleminden bulduğumuz bilgiler ile yapılan bilgi toplama işlemidir. Bulunan bilgilere dayanaraktan sistem taramaları gerçekleştirilerek Zafiyetler ortaya çıkar.

Maltego konsol tabanlı olarak değil görsel olarak kullanılmaktadır ve topladığı bilgileri sınıflandırma işlemi yaparak görsel bir şekilde bizlere sunar.

Maltego ile neler yapabiliriz;

Alan adları
Whois bilgileri
Ip adresi
Ağ Tespiti
E-posta adresi toplama
Telefon, fax numaraları
Sosyal paylaşım ağları

Maltego, Windows, Linux ve Mac için uyumlu bir araçtır. Ticari ve Topluluk sürümü olarak 2 sürümü vardır.

Bu makaleyi güzel bulduysanız yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim kendimi geliştirmem açısından bilgilendirme veya saygı çerçevesi içerisinde eleştiri yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim teşekkürler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.