Maltego Nedir ?

H4WK OFCX

Yeni üye
13 Ocak 2021
44
7
Pentestlerde ve Hackingde en önemli kısım bilgi toplama kısmıdır. Çünkü hedef hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursak o kadar çabuk sonuca ulaşırız. Bilgi toplama Aktif Bilgi Toplama ve Pasif Bilgi Toplama diye 2’ye ayrılır.

Pasif Bilgi Toplama

Bilgi alacağımız kuruma ve kişilere ait herhangi bir sisteme ve ya sunucuya ulaşmadan yapılır. Pasif bilgi toplamak için internet üzerinde birçok kaynak vardır. Örneğin; Arama motorları(Google, Yahoo, Bing), Sosyal paylaşım siteleri ( Google+, Facebook, Twitter), Whois ve Dns sorgulayacağımız siteler(whois.net, ripe.net, arin.net, robtex.com) ve Kişisel bilgi toplama siteleri(pipl.com, kimburda.com) gibi.


Aktif Bilgi Toplama

Pasif bilgi toplamadan sonra gelir. Bu aşamada ise bulunan ip ve servis bilgilerine bazı araçlar aracılığıyla tarama yapılır. Bu şekilde dns sorguları, dns versiyon bilgisi, alt alan adları gibi bir çok bilgiye ulaşılır ve bunlar taranarak sistemdeki zaafiyetler bulunur.

Bunların yanında bilgi toplamak için birçok program vardır. Günümüzde kullanılan en gelişmiş ve kullanışlı program Maltego’dur. Maltego hem aktif bilgi toplama hem de pasif bilgi toplama yapabilir. Maltego topladığı bilgileri sınıflandırarak görsel bir şekilde sunabilir. Maltego neler yapabilir;

*Alan adları
*Whois bilgileri
*Ip adresi veya bir ağın tespiti
*E-posta adresi toplama
*Telefon, fax numaraları
*Sosyal paylaşım ağları
*İnsanların kişisel bilgileri
*Sosyal networkler
*Şirketler, web siteleri
*İnternet altyapısını kullarak domainleri,
*IP adreslerini, belgeleri ve dosyaları gibi birçok bilgiye ulaşabilir.

Maltego, Windows ,Linux ve Mac için uyumludur. Backtrack içinde kuruludur. İki sürümü vardır Ticari ve Topluluk sürümü…


Ticari Sürümü:
http://paterva.com/web5/client/download.php#Commercial

Topluluk Sürümü(ücretsiz):
http://paterva.com/web5/client/download.php#Community
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.