Malware Extensions !

Daeky

Uzman üye
16 Nis 2022
1,144
966
23
BJK
MODERASYONaa2a5c0e17b83f26.png



Öncelikle Herkese Merhabalar Ben Moderasyon Ekibinden Daeky Bugün Bir Çok Malware - Zararlı Yazılım Uzantılarına - Çalışma İşlevlerine Bakacağız - İsterseniz Başlayalım .


cxun73h.png



GettyImages-1202357522.jpg



cxun73h.png


1 - “MonitoringTool:Win32/Keylogger = Bu Bir Spyware Uzantısıdır Fakat Keylogger İşlevi Görür Genel Amacı Diğer Keylogger Yazılımları Gibi Kurban Kişinin Hareket Kayıtlarını Tutup Virus Saldırganına Sürekli Olarak Log Göndermektir / Enfeksiyon Eski Ve Güncelliğini Yitirmiş Dosyalar - Programlar Sayesinde Sistemlere Bulaşmaktadır .


2 - Trojan.Win32.AutoRun.gen = Bir Trojan Solucanı | Enfeksiyon Kendi İçerisinde İçerdiği İnf Dosyası Sayesinde Kendini Sistemde Klon-Kopyalabilir Aynı Şekilde Bu Doğrultuda'da USB VB..Harici Aygıtlarada Bulaşabilme Kapasitesine Sahip / Sistem Üzerinde Çalışan Bazı Programların İşlevine Son Verebilir Ve Aynı Şekilde Bir Takım Dosyalara Zarar Verip Silebilir Antivirüsleri Biraz Uğraştıran Virüslerden Biridir Sistem Üzerinde Sürekli İşlem Yapabilmesi Tehlike - Risk Oranını Arttırıyor .



3 - Trojan:Win32/Zpevdo = Kendisi Trojan Solucanıdır | Bu Uzantı Kendini Hem Kopyalar Hem'de Gizler Bu Yüzden Windows Defender Gibi Düşük Koruma Sağlayan Antivirüsler Tarafından Tespit Edilemez Daha Doğrusu Tespit Edilmeden Bir Süre Sonra Karantinadan Kaybolur Silinse Bile Kendini Geri Yükleyebilir / Çoğunlukla Sistemlere Crack Oyun'lardan Bulaşır Tehlike Seviyesi Yüksektir !! . //



4 - Trojan:Win32/CryptInject!ml = Crack Programlar - Oyunlar Aracılığı İle Bulaşır Genel Olarak Bu Trojan Uzantısı / Sistemin Arka Planında Sürekli Çalışıp Minning Yapar Bu'da Sistemi Haliyle Aşırı Derece'de Yormaktadır | Aynı Şekilde ZIT Klonlama Sayesinde Sisteme Backdoor Entekre Edip Sistem Güvenliğini Oldukça Düşürür .




5 - TROJAN-DDOS.WİN32.DEST = Diğer Uzantılar Gibi Bu Trojan Solucanı'da Dosyalar - Programlara Entekre Edilip Bulaşabilir Botnet Ağı İçin Oluşturulan DDos Trojanıdır Daha Doğrusu Bu Kategoriye Girer | Sistemin Arka Planında Sürekli Çalışır Botmaster ( Sunucu Admini ) Tarafından Verilen Saldırı Komutu İle Hedef Alınan Altyapı Kaynağına Yönelik Flood Protokolü Üzerinden DDos Saldırısı Başlar Botnet Ağında Bulunan Zombiler Tarafından / Tabi Bu Sistemi Kullanılan Kullanıcı Bunu Farketmez Sürekli Networ'kü Üzerinde Ping - Loss Görülmesi Kaçınılmazdır Bu Yüzden Çok Geçmeden Bir Antivirüs Programı Sayesinde Taratılıp Temizlenmelidir !! . //


cxun73h.png


iUBacd.gif



lfn9r51.gif





 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.