Mashed

DoWn LiTe

Uzman üye
9 Nis 2007
1,608
33
emekli mod
MASHED

ÖLÜMÜNE YARIŞANLARIN OYNU




RAR Şifresi: www.oyun-forum.com
Dosya Türü: Setup
AlInTıDıR



mashed2wt3.jpg


6juowex.jpg


835kgv9.jpg


TANITIM:


Roketatarlı araçlar, dipsiz uçurumlar...

Yarışın kuralları oldukça basit olmasına rağmen ilk oynayacak olanları şaşırtabilir. Öncelikle, birbirinden renk ve logo haricinde hiçbir farkı olmayan araçlar arasından kendimize bir tane seçiyoruz. Yarış kısmında ise hiçbir oyunda karşılaşmadığımız farklı bir sistem belirleniyor. Yarış başladığı anda var gücümüzle gaza basıyor ve lider olmaya çalışıyoruz. Oyunda atmanız gereken belli sayıda tur olduğunu yada belli bir süre sınırının olduğunu düşünmeyin. Çok farklı bir kazanma sistemi belirleyen oyunu kısaca şöyle anlatabiliriz. Her oyuncu yarışa beş puanla başlıyor, bölümün sonundaki kupayı almak için ise on puan almak gerekiyor. Puan sisteminin çalışması ise daha da ilginç. Her oyuncu zemin üzerinde bulacağı silahları kullanarak yada rakiplerini uçurumdan aşağı atmak sureti ile alt ederek en önde olmayı başarırsa bir puan alıyor. Eğer suya sabuna dokunmadan, sadece yarışarak puan almak isterseniz bu sefer ise aracınızı rakiplerinizden çok daha iyi kullanmalı ve sizi takip eden kameranın en üstüne ulaşmaya çalışmalısınız. Eğer rakipleriniz ekranın dışında kalırlarsa eleniyorlar. Bu şekilde yarış içindeki katılımcının sayısına göre bir veya iki puan alabiliyorsunuz. Başarılı olamamanız halinde ise puanınızdan düşülüyor ve yarışlar esnasında on puana ilk ulaşan kupayı kazanıyor.

Tur atma sistemini benimsemeyen oyunda başarılı olmanın şartı genelde rakiplerinizi zor duruma düşürmekten geçiyor. Daha evvelde bahsettiğim gibi yol üzerinde toplayabileceğiniz pek çok silah bulunuyor. Önümüzdeki araçlara makineli tüfek ile hasar verip yoldan çıkarabileceğimiz gibi arkanızdaki araçları alt etmek için yola yağ dökebilirsiniz. En kesin çözüm olarak araçları yolun dışına itmeyi ve onları uçurumdan yuvarlamayı düşünmek daha iyi bir fikir olabilir. Teke tek yarışabileceğimiz gibi oyunun zorluk seviyesini arttırmamız halinde aynı anda bilgisayarın yönettiği 3 farklı araçla da yarışabiliyoruz. Böylece takım halinde yarışan yapay zeka oldukça akıllı hareketler yapabiliyor. Herkes tek başına yarışır ise her araç birinci olabilmek için büyük bir çabaya girişiyor.
Tuzaklarla dolu olan ve giddikçe zorlaşan pistlerin gayet güzel tasarlanmış olduğunu söylemek gerek. İlk bölümlerde sadece sola dönmekten ibaret yuvarlak pistler varken, daha sonraları zorlu dönüşlere ve çeşitli tuzaklara sahip pistlerde yarışır hale geliyoruz. Kontrollerin basitliğinden bahsetmeme gerek yok sanırım. Bu tarz arcade yarış oyunlarından beklendiği biçimde, kolay anlaşılır ve uygulanır bir kontrol sistemi var
Multiplayer olarak sadece aynı makinede 4 kişiye kadar oynamaya izin veren oyunun Xbox LIVE sistemine desteği yok.Sadece klavyeden aynı anda 2 kişi oynayabilir. Eski arcade yarış türünü sevenler ve hem yarışıp hem de diğer araçlarla hileli kapışmalara girmek isteyenler için iyi bir seçim olabilir. Yine de Mashed in günümüz yarış oyunları arasında biraz sönük kaldığı aşikâr.
Merlin'in Kazanı
Minimum sistem gereksinimleri:
-Windows 2000 - XP
-AMD Athlon veya intel P III 1.0 GHz
-128 Mb Ram
-Direct x 9 destekli ses kartı
-Direct X 9 destekli 64 mb ekran kartı
-CD rom





Finişe gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.. MASHED..
wink.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.