- 27 Mar 2016
- 1,280
- 3
Öncelikle Selamlar
Genellikle Ergenlik (buluğ çağına) gelmiş kişilerde , aşırı derecede (mastürbsasyon) yapma isteği gelir.Bu konuda ise , bildiğim kadarıyla , bu illetten nasıl kurtulabileceğiniz hakkında bilgi vermek istiyorum
HARAM MIDIR ?
Mastürbasyon dinimizce "HARAM" kılınmış bir davranıştır.İsterseniz birkaç örnek ,hadis ve ayetlerle taçlandıralım.
Yüce Rabbimizin Kelamlarından ;
Mastürbasyonun Caiz Olduğu Durumlar
-ZİNA TEHLİKESİ OLMASI
-BEKAR OLMAK (BİLDİĞİM KADARIYLA)
Nasıl Bırakılabilir ?
-Boş Kalmayın.Spor yapın , çiçek sulayın,koşun...
-Sizi tahrik edecek film ve görüntüler izlemeyin.
-Dar Giyinmeyin.
-Kendinizi Suçlamayın
-Dinimizce Uygun Yaşa Gelince Evlenin
-Çok çok istediğiniz vaktiler , soğuk bir duş alın ve uyuyun.
-Amaçsızca Koşun & Şarkı Söyleyin
-Hastalı derecesine geleceğini düşündüğünüz vakit aileniz veya bir doktor ile bu durumu paylaşın.
-Unutmayın , Allah Affedicidir,Tövbe edin !
Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana
Kod:
"Yedi kişi vardır kıyâmet günü Allah onların yüzüne bakmaz. Ne onları (günâhlarından) temizler, ne de amel-i salih ehliyle bir araya getirir. Ateşe ilk giriciler olarak onları cehenneme atar. Ancak tövbe edenler müstesnâ (...) Bunlar eliyle nikâh eden, Lut kavminin ameliyle amel eden (homüseksüel), içki mübtelâsı,.."
Yüce Rabbimizin Kelamlarından ;
Kod:
(Öyle mü''minler) ki, onlar ırzlarını koruyanlardır. Şu var ki zevcelerine yahut sağ ellerinin malik olduklarına (kendi cariyelerine) karşı (olan durumları) müstesnadır. Çünkü onlar (bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değildirler. O halde kim bunların ötesine geçmek isterse şüphe yok ki, onlar haddi aşanlardır. (el-Muminûn, 23/5-7)
Mastürbasyonun Caiz Olduğu Durumlar
-ZİNA TEHLİKESİ OLMASI
-BEKAR OLMAK (BİLDİĞİM KADARIYLA)
Nasıl Bırakılabilir ?
-Boş Kalmayın.Spor yapın , çiçek sulayın,koşun...
-Sizi tahrik edecek film ve görüntüler izlemeyin.
-Dar Giyinmeyin.
-Kendinizi Suçlamayın
-Dinimizce Uygun Yaşa Gelince Evlenin
-Çok çok istediğiniz vaktiler , soğuk bir duş alın ve uyuyun.
-Amaçsızca Koşun & Şarkı Söyleyin
-Hastalı derecesine geleceğini düşündüğünüz vakit aileniz veya bir doktor ile bu durumu paylaşın.
-Unutmayın , Allah Affedicidir,Tövbe edin !
Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana
Son düzenleme: