MediaTek 8 Çekirdekli A7 İşlemcisini Piyasaya Sundu

TURKSTFN

Yaşayan Forum Efsanesi
4 Nis 2013
23,056
1
MediaTek, yeni ARM işlemcisini resmi olarak piyasaya sürdü. İşte 8 çekirdekli A7 işlemcinin özellikleri:
MediaTek, MT6592 adını verdiği 8 çekirdekli Cortex A7 işlemcisini resmi olarak piyasaya sürdü. ARM işlemci 2 GHz hıza ulaşabiliyor. MediaTek’in iddiasına göre yeni işlemci H.264 bazlı içerikleri destekliyor. Ama bu iddia sadece kağıt üzerinde de kalabilir. Bugün piyasada 1.5 GHz ila 1.7 GHz arasında çalışabilen dört çekirdekli işlemciler de mevcut. Bu işlemciler, MT6592′den daha iyi performans verebilir.

8 çekirdekli olmasına karşın, yeni işlemci fiyat/performans bakımından orta-seviye cihazlara hitap edecek şekilde dizayn edilmiş. Tabii ki, daha işlemcinin performansını görmedik. Ancak görünen köy klavuz istemez.

Cortex A7 ARM işlemcinin bir potansiyelinin olduğu kesin. 28nm mühendisliğiyle üretilen sekiz çekirdekli A7 işlemci, dört çekirdekli A9 işlemcilerden daha küçük. Bu da SoC sistemlerinin üzerine kurulabilmesi için altyapı sağlıyor.

Bakalım MediaTek’in ürettiği MT6592 işlemcisini kullanan ilk firmalar kimler olacak? Önemli olan soru, işlemcinin fiyat/performans karşılığını verebilmesi.
mediatek-600x318.jpg

Alıntıdır
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.