Melekler Yıkadı

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
* MELEKLER YIKADI *

Eshâbı kirâmdan Hanzala henüz yeni evlendiği günün gecesiydi.Sevgili Peygamberimiz, eshâbını toplayarak islâma saldırmak ve yok etmek için bütün savaş hazırlıklarını tamamlayan Mekkeli müşriklere karşı harp yapılması kararını vermişlerdi. Harbe katılacak sahâbiler tek tek evinden çağırıldı. Harp haberini duyuran haberci, Hanzalanın evine uğradı.Bu karar ve resûlullah Efendimizin emri ona da ulaştı.Emri duyan Hanzala, boy abdesti alma fırsatını bulmadan Uhuda gitmek üzere hemen sahâbenin arkasından koşmaya başladı ve eshâbının arasına katıldı.Harp sona erince Müslümanlar Medineye dönmeye başladılar. Harbe iştirak edenlerin yakınları acaba bizden geriye dönen olacak mı heyecanı içerisinde yollara sıralanmışlardı.Bunların arasında henüz bir günlük evli olup, gece yarısı sevgili peygamberimizin emrine uyarak harbe giden ve şehitlik şerbeti içen hazreti Hanzalanın dul hanımı da vardı.Herkes büyük bir heyecanla harpten dönenlere yakınlarını soruyor,fakat hiç kimse kimseye cevap vermiyordu.Ancak sorulan soruları sevgili peygamberimiz cevaplıyordu.En son olarak soru sorma sırası, şehit olan Hanzalanın hanımına gelmişti. Resûlullah Efendimize yaklaşarak
- Ey! Allahın Resûlu! Hanzala nerede?
Sevgili peygamberimiz cevabında
- Hanzala şehit oldu, buyurdu.
Bunun üzerine Hanzalanın hanımı
- Yâ Resûlullah, şu anda söyleceğim bir aile sırrıdır.Sizler de biliyorsunuz ki, kocamla daha henüz ilk evlendiğimiz geceydi.Kocam Hanzala, sizin mübârek emrinize uyarak boy abdestini alamadan harbe katıldı.Bildiğiniz gibi şehit oldu.Bu sebeple, emir veriniz de kocamı bulsunlar ve yıkasınlar, dedi.Bunun üzerine sevgili peygamberimiz yarı hüzünlü bir şekild
- Sen Hanzala için hiç merak etme! Ben Hanzalayı rahmet suları ile melekler tarafından yıkanırken gördüm, buyurdu.Bunun üzerine bütün sahâbiler Uhud yolunu tuttu ve herkes Hanzalayı aramaya başladı.Daha sonra sahâbiler Hanzalanın henüz vücûdu kurumamış ve ıslak bir şekilde buldular.Sevgili peygamberimizin müjdesini bizzat gözleriyle gördüler.
Bunun için Ona Gasilül melâike yani Meleklerin gusül ettirdiği Hanzala denir.Bu evlilikten Eshâbın büyüklerinden hazreti Abdullah dünyaya geldi.

Kaynak:
* Sahabe-i Kiram
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.