Melekleri Yoran Salevat- Şerife

asi_kız

Uzman üye
17 Eyl 2006
1,482
28
MUHAKKAK Kİ, ALLAH VE MELEKLERİ, PEYGAMBERE HEP SALAT İLE İKRAMDA BULUNURLAR. EY İMAN EDENLER, HAYDİ ONA TESLİMİYETLE SALAT VE SELAM GETİRİN! (Ahzab Suresi 56.)
Salat,Allah'tan rahmet,meleklerden istiğfar,müminlerden dua demektir.

"Cezallahü anna Muhammeden Sallallahü Aleyhi ve Selleme ma hüve ehlüh"

Anlamı: Allahü Teala,Muhammed(Aleyhisselamı) biz ümmetine olan merhametinden dolayı layık olduğu bir mükafatla en yüksek dereceye erdirsin.

*Biz müslümanların,Peygamberimiz Hz.Muhammed'in(s.a.v) en yüce makamlara nail olmasını dilememiz, O yüce Peygambere getireceğimiz en güzel salevat olacaktır.
Biz aciz ümmetlerinin O yüce Peygamberin layık olduğu bir şekilde O'nu övmesi,ve O'na salevat getirmesi mümkün değildir..Onun için bizler, kendi acizliğimizi anlayıp,Cenab-ı Hak'tan yardım dileyerek;

"Ya Rabbi,O yüce Peygamberin Hz.Muhammed'in(a.s)kadri kıymetini bizler bilemiyoruz.Sen(C.C.),O'nu layık olduğu sonsuz bir mükafatla en yüksek derece ve makamlara erdirerek mükafatlandır."diye dua ve niyazda bulunmuş oluyoruz.

Bu incelikten dolayı İbni Abbas(R.A.)'dan rivayetle :
"Bu salevatı okuyan kimseye yazıcı meleklerden yetmiş melek,bin sabah ve bin akşam sevab yazmayı yetiştirmek için zorluk çekerek yorulur ve ancak yazabilir" demiştir.

Ey mümin kardeşim,bu kısa salevatı sen de ezberle ve okurken de manasını düşün!Bu güzel salevatı her gün gücün yettiğince okumaya çalış çünkü;sonunda sen kazanırsın!




(Kaynak: Salat-ı Tefriciye ve Esmaül Hüsna Faziletleri/ YUSUF TAVASLI)​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.