Metinleri Şifrelemek

bykzlu-x

Üye
9 Ocak 2008
190
5
Merhaba arkadaşlar. Bir metin düşününki bunu bir VERİ TABANI veya bir TEXT dosyaya kayıt edeceksiniz. Ama herhangi bir bilgisayar kullanıcısı ,bu bir VERİ TABANI dosyası ise ACCESS kullanarak, TEXT dosya ise NOT DEFTERİNİ kullanarak açıp metini rahatça okuyabilir. Ve değişiklik yapabilir. Peki bu metini kimsenin görmemesini istiyorsak ne yapabiliriz. Cevabı çok basit metini kodlarız bunu o şekilde dosyaya yazarız. Bize lazım olunca da kodu çözeriz .
Mesela "TurkHackTeam" adlı metini (tırnak yok) " K\çP*KU^Kè" olarak kodlarız bunu dosyaya bu şekilde yazarız kimse bir şey anlamaz. Kodlama yaparken metinini bütün karakterlerinin ASCII kodunu bulup bu sayı üzerinde bir işleme tabi tutuyoruz elde edilen sayını tekrar ASCII karşılığına çeviriyoruz.
Programa iki adet commandbutton üç adet textbox ekleyin ve aşağıdaki kodu yapıştırın.


Private Sub Command1_Click()
Text2 = Kodla(Text1)
End Sub
Function Kodla(kelime As String)
For i = 1 To Len(kelime)
g = Mid(kelime, i, 1)
a = Asc(g)
b = a + 10
If b > 255 Then b = b - 255
Mid(kelime, i, 1) = Chr(b)
Next i
Kodla = kelime
End Function
Function coz(kelime As String)
For i = 1 To Len(kelime)
g = Mid(kelime, i, 1)
a = Asc(g)
b = a - 10
If b < 0 Then b = b + 255
Mid(kelime, i, 1) = Chr(b)
Next i
coz = kelime
End Function
Private Sub Command2_Click()
Text3 = coz(Text2)
End Sub
 

kaanking

Yeni üye
22 Ara 2009
6
0
eyw güzel bi prgram :D keyloger varsa pc de karsıdaki goremez :D yada kombinasyonu cozmöesi lasım :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.