Microsoft Graphic Calculator 2006 Kullanımı [Resimli]

SaNaLBABA

Üye
26 Eki 2006
200
9
The Self-Touc
Arkadaşlar bugün size Microsoft Graphic Calculator 2006'nın nasıl kullanıldığını basitçe anlatmaya çalışacağım.Program forumda bir kaç kez verildi.Aşağıdaki linkten programa ulaşabilirsiniz.

Grafik seçenekleri ile desteklenen* matematiksel denklemlerin çözdürüle bilindiği bilimsel bir hesap makinesidir. Gerek klavyeden gerekse maus yardımıyla Matematiksel değerler girilerek denklemler çözdürülüp 2 veya 3 boyutlu grafikleri çizdirilebilir. Standart matematiksel fonksiyonları; Logaritmik kökleri; sinüs veya kosinüs gibi trigonometrik fonksiyonları; Matris veya vektör işlemlerini(invers* determinant..vs); Standart kayma veya ortalama bulma gibi basit istatiksel hesaplamalarını; Karmaşık(kompleks) sayı işlemlerini; Kartezyen* kutupsal* silindirik ve küresel koordinat düzlemleri için 2 veya 3 boyutlu grafikleri Microsoft Student Graphing Calculator ile yapabiliriz.Tüm fonksiyonlarını burada anlatmamız imkansız olduğundan kısaca genel özelliklerini anlatmaya çalışacağım.
Microsoft Student Graphing Calculator’ü çalıştırdığımızda ilk olarak şu arayüz karşımıza çıkar.
murat24dt.jpg

Öncelikle Worksheet alanına bakalım:
Basit bir matematiksel ifade yazıp sonucunu isteyelim.

murat16by.jpg

Şimdide basitçe Graphing alanına bakalım:
Grafiklerimizi 2 veya 3 boyutlu olarak çizdirebiliriz.Yapmamız gereken giriş değerlerini girmek ve Graph tuşuna basmak

murat20qy.jpg

3 boyutlu basit ifadelerden oluşan bir grafik çizdirelim.
murat38fi.jpg

Oluşturduğumuz 3 boyutlu grafiğimiz aşağıdaki gibi görünür.
murat42cf.jpg

Şimdide anlatacağım son alana bakalım Equation Solving(Denklem çözümleri)
murat50ie.jpg

murat67dz.jpg

Solve tuşuna bastığımız anda denklemler çözülmüş olarak karşımıza gelir.
murat76aw.jpg


Download:
http://www.downloadjunction.com/product/software/112390/index.html
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.