Microsoft Kişinin Verilerini Kullanarak Sohbet Botu Patentini Aldı

S_w_o_R_d

Uzman üye
17 Eki 2020
1,914
183
Neptün
Merhaba herkese, yakın zamanda dev teknoloji şirketi Microsoft bir kişinin kişisel verilerini kullanarak kişiye özel bir sohbet botu teknolojisinin patentini aldı.

0efaefa176b51db12620e99af3cfc342923eadad.jpeg


Sohbet botunun hangi verilerden yararlınacağı ise ayrı bir soru. Bu sorunun cevapları ise şunlar:

✵Sosyal Medya Paylaşımları
✵Dijital Fotoğraflar
✵Ses Kayıtları
✵Elektronik Mesajlar
✵Yazılı mektuplar vebenzeri bilgileri.


aQ3yse.png


Bu bilgilerin alınmasıyla şirket, gösterilen adımlara göre sohbet botunu eğitmek ve bir kişinin bakış açısıyla etkileşimde bulunabilmek için kullanılabilecek bir "Kişilik Endeksi" oluşturacak. Bu endeksle birlikte sohbet botu eğitilecek ve bot, baz aldığı kişiye oldukça benzer şekilde sohbet edebilecek. Patentte geleceğe dair bazı tartışmaların açılmasına neden olabilecek patentte şöyle de bir cümle yer alıyor: "Belirli bir kişiye ait ses tipi, o kişiye ilişkin kayıtlar ve ses verileri kullanılarak oluşturulabilir" Yani sohbet botu, baz aldığı kişinin sesini dinleyerek dışa verdiği sesi ve yaptığı vurguları o kişiye benzer bir şekilde yapabilir.

Grafi Ajans [YAPAY ZEKA HAFTASI]


 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.