Msn Adresimi Nasıl Korurum Çalınırsa Ne Yapabilirm.

abdullah1354

Katılımcı Üye
1 Eyl 2009
426
0
boşver
Unutmayın en çok kullanılan iki çeşit msn çalma yöntemi var, diğer yöntemler geçici olup anlaşıldığı anda anında tedbirleri alınmaktadır.

Bunlardan birincisi, gizli sorunuzu tahmin etmek, bunu ancak sizi tanıyan biri yapabilir.

İkincisi ise, size exe uzantılı bir trojan gönderirler ve bunu çalıştırdığınızda her bastığınız tuş belirlenen maile gider ve şifreleriniz elden gider.

Nasıl Koruyabilirsiniz,

Korunmanın en yi yolu, iyi ve güncel bir antivirüs ve bunun yanı sıra ad-avare spy sweeper gibi programlarla bilgisayarınızda yapacağınız antispam taramaları. Virüs için kaspersky benim tavsiyemdir. Anti-spam için ise yukarıda yazdığım gibi Ad-aware veya spy sweeper kullanılabilir.

ikincisi, gizli sorunuzu sizi tanıyanların tahmin edemeyeceği şekilde seçmek, mesela ilkokulum yazasanız ve buna cevap verirseniz sizi tanıyan ve ilkokulunuzu bilen herkez mailinizi çalar.

Üçüncü ve en etkili yol ise, msn ve mail şifrelerini ayrı ayrı belirlemek, Bu sayede msn şifreniz çalınsa bile hemen mail adresinize bir şifre sıfırlama maili göndererek şifrenizi yeniden belirleyebilirsiniz. (hotmail, gmail, yahoo, msn veya diğerleri.. Hepsinin şifreleri diğerleri ile farklı olabiliyor. Msn e kayıt olurken sorduğu şifre, mevcut mail adresimizin şifresi değil. Kullanmak istediğimiz şifreyi soruyor aslında. Ama biz yanlış anlayıp mevcut mail adresinin şifresini yazınca şifreler aynı oluyor.

Msn nin sitesinden oturum açarak msn şifrenizi değişebilirsiniz. Bu sayede mail ve msn ayrı ayrı olur.

Yinede şifreniz çalındı ise,

Eğer tüm bunlara rağmen yinede şifreleriniz çalındı ise geri almanızın bir iki yolu vardır. Çalan kişi ile konuşup ikna etmek en etkili yoldur. Bunun dışında macera aramayın sizde geri çalmaya çalışmayın.

Diğer yol ise, [email protected] adresine bir mail atamanız gereklidir ve bu mail ingilizce olmalıdır. Sizden mail hesabını aldığınız tarihi ve son başarılı log on tarihinizi isteyecektir. Bir kaç bilgi daha isteyecektir ancak en önemlileri bunlardır. Tam olarak tarih belirtmenizi istemezler elbet, özellikle kayıt tarihini akıl tutmak hayli zor olacaktır. Ancak yakın tarihler vermeniz yeterli olacaktır.

Kimsenin başına gelmemesi dileği ile. umarım yararlı olur.
 

PowerShot

Katılımcı Üye
30 Ocak 2010
563
0
İzmir
Sağol kardeşim güzel bi bilgi..

Herkesin bilmesi gerekli artık önüne gelen 0-10 yaş çocuklar msn hacklemeye çalışıyo forumlardan öğrenip..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.