Müsilajın Tehlikeli Atık Olmadığı Tespit Edildi!

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Müsilajın Tehlikeli Atık Olmadığı Tespit Edildi!

I0MnNFN.jpg


Marmara denizindeki müsilaj'ın tehlikeli durum olmadığı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugünlerde son günlerde Marmara denizinde yaşanan deniz salyası'nın tehlikeli atıklar olmadığını dile getirdi.

Bakan Murat Kurum, bu deniz salyalarının en kısa süre içerisinde Marmara denizin'den tamamen temizleneceğini ve denize dökülen bütün atıkların detaylı bir şekilde aranacağını vurguladı.


zx3EnKl.jpg


Vatandaşlar'ın gönlü, Bakan Murat Kurum'un yaptığı bu açıklamalarla beraber rahatlamış durumda.
 
Son düzenleme:

KΛRΛ

Uzman üye
26 Mar 2018
1,233
202
Vatandaşlar'ın gönü
Ufak bir yazım hatası olmuş :)

Denizin yüzeyini temizlemekle hiçbir şey olmaz. Herhangi bir habere baktığınızda denizin altının ne durumda olduğu belli böyle bir durumda böyle boş hayal satmak boşuna. Sorumlu aramak yerine vakit kaybetmeden daha kapsamlı önlemler ve çalışmalar yapılması gerekiyor. Hayırlısı 😏

Elinize sağlık
 

weychel

Yeni üye
7 Nis 2020
46
9
Müsilajın tehlikeli olmadığını herkes bilir zaten, önemli olan miktarıdır. Örneğin insan için bazı bakteriler yararlıdır fakat bunun sayısı oldukça arttığında hastalanırız, ölürüz.

Müsilaj doğanın kendisi tarafından üretiliyor fakat denize akıtılan atıklar vs. yüzünden bu üretim mikroorgnaizmalar tarafından artıyor, denizin alt tabakasında bulunan bitkilerin, yosunların, üstlerini kaplayarak oksijen üretmesini durduruyor. Bu sebeple balıklar vb. canlılar oksijensiz kalarak hayatını kaybediyor.

Peki hep böyle devam ederse ne olur? Yıllar geçtikçe bu madde artar, etrafa kötü kokular yayar belki bu nesil için de denizler kullanılabilirdir fakat bu şekilde devam edersek sonraki nesiller yüzünden mezarda kulaklarımızın çınlayacağı kesin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.