Mysql Dersleri

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Özel MySQL Dersi

Bu bölüm, basit bir veritabanı oluşturmak ve kullanmak için mysql istemci programının nasıl kullanılacağını göstererek MySQL'e giriş tarzında bir özel ders vermektedir. (Bazen uçtaki monitör yada sadece monitör olarak anılan) mysql, bir MySQL sunucusuna bağlanmanıza, sorgu gerçekleştirmenize ve sonuçları görmenize olanak sağlayan, iki yönlü etkileşen bir programdır. mysql yığın modunda da kullanılabilir: sorgularınızı önceden bir dosyaya yerleştirirsiniz, sonra mysql'e dosyanın içindekileri çalıştırmasını söylersiniz. Burada mysql'i kullanmanın her iki yolundan da bahsedilmektedir.
mysql'in size sunduğu seçeneklerin bir listesini görmek için mysql'i --help seçeneğiyle çalıştırın:
kabuk> mysql --help
Bu bölüm, mysql'in makinanızda kurulu olduğunu ve kullanabileneceğiniz bir MySQL sunucusunun mevcut olduğunu farzetmektedir. Eğer bağlanabileceğiniz bir sunucu yoksa MySQL yöneticinizle temasa geçin (eğer yönetici siz iseniz, bu kılavuzun diğer bölümlerine bakmanız gerekecektir).
Bu bölüm, bir veritabanının oluşturulması ve kullanılması işleminin tamamını anlatmaktadır. Eğer siz sadece önceden var olan bir veritabanına ulaşmakla ilgileniyorsanız, veritabanı ve içindeki tabloların nasıl oluşturulacağını anlatan kısımları es geçmek isteyebilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.