Nero Ile 800 Mb Yazmak Resimli Anlatim

devidoff

Katılımcı Üye
22 Ara 2006
458
14
Turquie
Video dosyaları her ne kadar sıkıştırılsa da* 700 MB üzeri boyutlarda olabiliyor. Ancak şu an için yaygın kullanılan CDR boyutu 700 MB ve yazıcılarda normal koşullar altında bu sınırın üstüne çıkamıyorlar. Yine de "overburn" seçeneği kullanılarak 800/890 MB kapasiteli CDlere yazmak mümkün. Aşağıdaki örnekte "Nero Express 5.5.10.54 OEM" yazılımı* "AOPEN COM4824/AAH Combo" cd yazıcı ve "Cogito" 800 MB/90 dakika CDR kullanılmıştır.

Öncelikle Nero' nun overburn seçeneğini açalım. Bunun için Nero arayüzünün altındaki "More >>" düğmesine tıklayıp* "Configure" ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor.
nero0.gif

Şimdi "Expert Features" sekmesine gelip aşağıdaki ayarları yapın (eğer yazmak istediğiniz cd kapasitesi 800 MB tan fazla ise* min/sec alanlarına CDR üzerindeki değeri girin):
nero3.gif

Bunları yaptıktan sonra* "Disc Info" ile CDR boyutuna bakmak isterseniz şaşırmayın* çünkü 700 MB üzeri kapasiteye sahip cdlerin boyu yazdıktan sonra doğru olarak gözüküyor:
nero4.gif

CDye eklemek istediğiniz dosyaları seçin ve cd yazma ekranına gelin. "Multisession" seçiliyse* seçimi kaldırın:
nero5.gif

Bu ekrandayken "More >>" düğmesine tıklayın ve "Write Method" u "Disk-At-Once" olarak ayarlayın:
nero6.gif

Extended settings" menüsünü kapatın ve cdyi yazdırmak için gereken komutu verin. Şimdi Nero bizi uyaracak
nero2.gif

CD boyutu doğru olarak hesaplanamadığı için bu uyarı bizi ilgilendirmiyor. "Write Overburn CD" düğmesine tıklayın ve cd yazma işlemini başlatın.

CDnin yazılması bittikten sonra "Disc info" ile yazılan CDyi incelerseniz* önceki değer olan "703" yerine* yazdığınız dosyaların toplam boyutunu görebilirsiniz. Ben toplam 707 MB veri yazdığım için görüntü şu şekilde
nero7.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.