Nessus İle Web Scanner

garneet1

Yeni üye
4 Ocak 2007
32
0
web tasarımcılığı ile uğraşan arkadaşlarımız bilirler;özellikle de script dilleri ile bir site hazırlamış ise güvenlik ön plandadır.Peki hazırladığımız siteler ne kadar güvende? İşte bu program bunu sınamak için güzel bir araç diye düşünüyorum.En sevdiğim özelliklerinden birisi ise her çıkan güvenlik açığının on-line olarak programa güncellenebilmesi...Çünkü program benzerleri gibi kırılmış falan değil.Bu program tam sürüm..Kırılmış sürümleri kullananlar bilirler;en büyük dezavantaj*kırıldıkları tarihten itibaren yeni açıkları güncelleme şansınız yoktur.(en azından bence!-becerebilenler varsa paylaşımlarını bekliyorum!) Örneğin n-stalker ve de accunetix web vulnerabilty scanner3.0/4.0 vb.. Tek yapmamız gereken şey*tarama seçeneğine bir domain name ya da taramak istediğimiz sitenin ip sini girmekten ibaret.Daha sonra bir liste halinde hedef sitenin tüm açık portları ve de güvenlik zaafiiyetleri*bir liste olarak sıralanacaktır.
Ve de yasal uyarı;kendi hakimiyetimiz dışındaki web sitelerini/ağları/hostingleri taramak bilişim suçları kapsamına girer(miş).Bu programı yalnızca kendi sistemlerimizi taramak için kullanmak yasaldır.Elçiye zeval olmazmış : )


indir http://rapidshare.com/files/4464959/Nessus-3.0.3.zip
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.