Network - Connection-Oriented ve Connectionless Protokoller #3 // Terörle Mücadele Kulübü

kanserojen

Katılımcı Üye
1 Ara 2018
880
47
Connection-Oriented ve Connectionless Protokolleri

Connection -Oriented (Bağlantı - Temelli) Protokoller :
İki veya ikiden fazla aygıt arasında bağlantı kurmak için hem Bağlantı odaklı hizmet hem de Bağlantısız hizmet kullanılır. Bu tür hizmetler ağ katmanı tarafından sunulur.
Bağlantıya yönelik servis telefon sistemiyle ilgilidir. Bağlantı kurmayı ve bağlantı sonlandırmayı içerir. Bağlantıya yönelik hizmette, gönderen ve alıcı arasındaki bağlantıyı kurmak için El Sıkışma yöntemi kullanılır.


Session Setup:
Oturum kurulumu güvenlik duvarı, yeni bir oturum ayarlamak için gereken Katman2 - Katman 4 arasındaki işlemleri gerçekleştirir. Oturum kurulumu güvenlik duvarı ayrıca oturum sahibinin NAT havuzunu kullanarak NAT gerçekleştirir. Oturum kurulumu güvenlik duvarını, aşağıdaki oturum kurulumu yük paylaşımı seçeneklerinden birini seçerek etkin / etkin yapılandırmada belirlersiniz.

Sequencing :
Gönderilen çerçevelerin iletim ortamında kaybolup
kaybolmadığı kontrol edilmeye yarayan mekanizmadır.


Flow Control :
Akış kontrolü, bir iletişim cihazına (örn. Modem veya ağ kartı) giren ve çıkan verilerin akışındaki farklılıkları telafi eden bir mekanizma veya koddur. Veri iletişimi için akış kontrolü gereklidir, çünkü gönderen bilgisayar alıcı bilgisayardan daha hızlı olabilir; verilerin çok hızlı gönderilmesi hatalara veya verilerin kaybolmasına neden olur.

Session Teardown :
Cisco ASA, bir güvenlik duvarı, antivirüs ve izinsiz giriş önleme sisteminin birleşik yeteneklerini sağlayan bir güvenlik cihazıdır. Ayrıca sanal özel ağ (VPN) bağlantılarını da kolaylaştırır. Tehditleri tespit etmeye ve saldırıları ağ üzerinden yayılmadan durdurmaya yardımcı olur.

Connectionless (Bağlantısız) Protokoller :
Bağlantısız bir protokolün (veya protokol katmanının) bir sıra numarası ve onay şeması yoktur. Bu kadar. Hiçbir sıra numarası, bir protokolün 'bağlantısız' olduğu anlamına gelir. Ayrıca "datagram" olarak da adlandırılabilir.

Teşekkürler :yardimsever

r0rMN3.png
 
Son düzenleme:

x4807

Katılımcı Üye
10 Ağu 2019
985
16
Ellerine sağlık :) Yazıları ortalasan daha da güzel olurdu
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.