Notebook Uma İşlemi?

batitrakya

Üye
4 Eki 2012
173
37
54
Harici ekran kartlı Laptop Notebook’larda , Harici ekran kartını devre dışı bırakarak çip setini sökerek Anakartımıza entegre edilmiş şekilde gelen yani onboard ekran kartını çalıştırma işlemine Notebook Uma İşlemi diyoruz.

Öncelikle Notebook Uma İşlemi nedir sorusunu cevaplamadan önce UMA işleminin son kullanıcılar tarafından ev ortamında yapılabilen bir işlem olmadığını belirtmekte fayda var.
Ayrıca bu işlemi yapacak olan teknik servisin anakart onarımı konusuna hakim ve yeterli ekipmana sahip olması gerekir. Bu yüzden işlemi yaptıracağınız servisin bu işlemi daha önce yapabilmiş olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. UMA İşlemciye entegre görüntü bağdaştırıcısı demektir. Yani alışılmış anlamda “Tümleşik Ekran Kartı”. Notebooklarınızda bulunan Nvidia ve Ati Chipsetli ekran kartları kullanıma bağlı olarak arızalanır. Bu arızalar genellikle Reball işlemi veya Chip değişimi ile giderilir.
Tabi bu işlemin yapılabilmesi için birkaç kriter var. Bunlarda sırasıyla

  • İ3, İ5 ve İ7 bir işlemci kullanıyor olmanız gerekli
  • Cihazının bu işleme uygun bir anakarta sahip olması gerekli eger anakarta UMA uygulanirsa ileride yine ayni sorunu yasayacaksiniz
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.