pardus-linux kurmak için hard diskte yer ayırmak (xp+pardus)

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
malzemeler:

1 adet xp kurulum cd si
1 adet pardus kurulum cd si
ve ihtiyaca göre bir iki dvd

önce bilgisayardaki kişisel dosyalarınız olan resim müzik film gibi dosyalarınızı dvd ye yedekleyiniz. sonra yedeklediğiniz dvd yada cd leri kontrol ediniz... acaba yedeklemeyi sorunsuz yapabilmişmisiniz ? yedekleme işlemi başarılı ise hard diske format atıp gerekli düzenleme yapma aşamasına geldik demektir. bu işlem sadece 1 defa yapılır.

hard diski şu şekilde biçimlendiriniz

C:/ xp kurulacak bölüm 20 gb lık bir alan yeterlidir. buraya siz yada başkası bizden bağımsız xp kurabilirsiniz.
D:/ Pardus kurulacak bölüm 10 gb lık bir alan yeterlidir. buraya beraber pardus kuracağız.
E:/ Pardus için sanal bellek alanı olacak bölüm, en az 1.5 gb en fazla 3 gb yeterlidir. pardus kurarken buranın ne olduğunu kolayca anlayacak ve gerekli işlemi 2 saniyede yapabileceksiniz. burayı da pardus kurarken ayarlıyacağız.
F:/ geriye kalan alan kaç gb ise orayada filmlerimizi resimleri müziklerimizi kopyalayacağız. bu alanı xp çalışırken xp görecek, pardus çalışırken pardus görebilircek. yani ortak bellek alanı, bir çeşit depo olacak. buraya da bizden bağımsız olarak xp kurunca istediğiniz filmleri müzikleri resimleri vs. kişisel bilgileri atabilirsiniz. bunları daha önce yedeklediğimiz dvd yada cd den bu alana kopyalayınız.

kendinize güveniyorsanız hard diski biçimlendirme işleminiz siz yapın, ama ben hata yapabilirim diyorsanız bu işi bir bilene yaptırın. başkasına yaptıracaksanız bu yazıda anlattığım yeri bi kağıda düzgünce yazıp ilgili kişiye veriniz. pardus kurmak bize ait.
 

santral_1789

Katılımcı Üye
18 Tem 2009
372
0
ankara-urfa
kardeş benim pc de 3 bölüm var.....şimdi vista yüklü ve vista ile pardusu bir arada kullanmak istiyorum...sitede hardiski satadan ideye çevirin diyordu....beni ki nasıl olucak....illaki harddisk i biçimlendirmem mi gerek..........
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
1.bölüm vistanın kurulu olduğu bölüm. burayı biçimlendirmeye gerek yok.
2. bölümü 10 gb boyutunda yap. pardus kuracağız
3. bölümü 2 gb yap. pardus için yardımcı alan. takas alanı deniyor.
4. bölüm için kaç gb boş alan kaldı ise onu da kişisel dosyaların için ayır. bu alanı hem pardus hem vista görecek. bir çeşit depo olacak, film müzik resimler için felan.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.