PARDUS!!!Topluluk Deposu Eklemek

pars_turk

Katılımcı Üye
12 Ara 2007
405
5
Pardus kurulumuyla öntanımlı olarak sisteme eklenmiş olarak gelen resmi depo dışında Pardus toplululuğunun oluşturduğu depolar da vardır, bunlara genel olarak topluluk depoları denmektedir. PardusWiki'de yeralan "Topluluk deposu ekle" maddesinde mevcut topluluk depoları ve nasıl sisteminize ekleyeceğiniz ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
Pardus'un farklı sürüm ve serileri için Pardus topluluğunun oluşturduğu çeşitli topluluk depoları bulunmaktadır. Resmi Pardus deposu üzerindeki paketler tüm ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsa kaynak koddan kurulum yapmak veya yeni paket isteği yapmak yerine bu depoları kullanmayı da tercih edebilir ve böylece daha fazla sayıda paketi kolayca kurma imkanına sahip olabilirsiniz. Topluluk depolarını sisteminize eklemek için aşağıdaki yollardan birini uygulayabilirsiniz.
Paket Yöneticisi üzerinden
PiSi'nin grafiksel arayüzü üzerinden topluluk depolarından birini eklemek için Paket Yöneticisi'ni açın, Ayarlar menüsündeki Paket Yöneticisi Uygulamasını Yapılandır seçeneğine tıklayın. Alttaki pencere karşınıza geldiğinde Depolar sekmesine geçip Yeni Depo Ekle düğmesine tıklayın.
Katki_deposu_ekleme.png


Depo İsmi bölümüne depo yaygın olarak nasıl anılıyorsa onu yazın, örneğin örnek-depo yazın. Depo Adresi bölümüne katkı deposu adresini, örneğin http://örnek.depo.com/pardus/2011/i686/pisi-index.xml.xz yazın. Ardından Tamam düğmesine tıklayın. Daha sonra Depolar sekmesinden yeni eklediğiniz deponun önündeki kutucuğu işaretleyerek yani depoya aktifleştirerek ve son kez Tamam düğmesine basarak bu depoyu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kullandığınız Pardus sürümüne ait topluluk depolarının adresini aşağıdaki Depo adresleri bölümünden öğrenebilirsiniz.
Terminal üzerinden
PiSi'nin komut satırı arayüzünü kullanarak da kolayca yeni depolar ekleyebilirsiniz. Bunun için ilk önce Konsole'yi veya başka bir terminal emülatörünü açın. Konsol üzerinde pisi ar komutunu kullanmanız yeterli daha sonra da:
Kod:
$ sudo pisi ar örnek-depo http://örnek.depo.com/pardus/2011/i686/pisi-index.xml.xz

örnek-depo deposu sisteme eklendi.
Depo güncelleniyor: örnek-depo
pisi-index.xml.xz.sha1sum      (40.0  B)100%    148.00 KB/s [00:00:00] [tamamlandı]
pisi-index.xml.xz              (11.0 KB)100%      4.11 MB/s [00:00:00] [tamamlandı]
http://örnek.depo.com/pardus/2011/i686/pisi-index.xml.xz dosyası için imza bulunamadı.
Paket veritabanı güncellendi.
Depo adresleri

Bu depolar Pardus topluluğu tarafından oluşturulmakta ve her birinde farklı süreçler işlemektedir. Depolar hakkında detaylı bilgiyi, nasıl yeni paket isteği yapabileceğinizi, nasıl hata bildiriminde bulunabileceğinizi veya paketçi olarak nasıl katkı verebileceğinizi depolara ait sitelerden edinebilirsiniz.
Pardus 2011
Pardus-Linux.Org
Pardus-Linux.Org'un hazırlamış olduğu topluluk deposunun adresleri:
Pardus-Linux.Org 32 Bit depo adresi: https://tik.lat/NA3VM
Pardus-Linux.Org 64 Bit depo adresi: https://tik.lat/JPe4C
PardusUser.de
Alman Pardus topluluğu PardusUser.de'nin hazırlamış olduğu topluluk deposunun adresleri:
PardusUser.de 32 Bit depo adresi: https://tik.lat/5eLoc
PardusUser.de 64 Bit depo adresi: https://tik.lat/KkFrJ
Pardus Life
PardusLife topluluğu'nun hazırlamış olduğu topluluk deposunun adresleri:
Pardus Life 32 Bit depo adresi: xtreemhost | Error 404 [url]https://tik.lat/ozRis
Çomak 64 Bit depo adresi: https://tik.lat/GvhSr
Pardus Kurumsal 2
Kurumsal 2 Katkı Deposu
Pardus Kurumsal 2 sürümü için yapılan topluluk deposunun depo bağlantıları aşağıdaki gibidir:
Kurumsal 2 Katkı Deposu 32 Bit depo adresi: https://tik.lat/6pDtS
Kurumsal 2 Katkı Deposu 64 Bit depo adresi: https://tik.lat/u0Dyr
Pardus 2009
Pardus Katkı deposu: https://tik.lat/Gqa9d

Alıntıdır...:secret
 

mydg

Yeni üye
13 Eyl 2011
29
0
Japonca dilini öğrenmek isteyenlere yönelik, özel bir sistem ile kursa gitmeye gerek kalmadan Japonca öğretiyoruz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.