parrot os kalıcı root nasıl olurum

denizkalma

Katılımcı Üye
14 Ocak 2021
976
264
parrotda kalıcı root nasıl olurum hıcbır turlu yapamıyorum araştırdım bulamadım kali gibi şifre girilmiyor nasıl kalıcı olurum kalideki gibi. ikidebir sudo sudo ugraşmak ıstemıyom sıkıntı cıkarıyor
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,620
904
ZYZZ
Merhaba eğer sadece özel bir dizinde root olmak istiyorsanız örneğin var dizini;
sudo chown -R user:user /var/ şeklinde kod girip şifre girerek o dizinde kalıcı root yetkisi sağlamış olursunuz. user:user kısmına kullandığınız kullanıcı adı gelecek.
Eğer tam root olmak istiyorsanız;
sudo passwd root komutunu terminalde çalıştırın sizden şifre isteyecek şifrenizi girin sonra root hesabınız için yeni şifre isteyecek yeni bir şifre girin ve parrot'da oturumu kapat seçeneği ile kapatın. Girip yapma bölümünden kullanıcı adına root şifreye ise root için belirlemiş olduğunuz şifreyi girin bu şekilde tam yetki sahibi olursunuz.
 

TaoLao

Katılımcı Üye
4 Ara 2020
602
200
127.0.0.1
Merhaba, sanırım makine ilk açıldığındaki login kısmını kast ettiniz, Parrot'un ya 3.9 yada 4.9'du tam hatırlamıyorum, bu sürümlerin birisinde güvenlik sebeplarinden ötürü kaldırıldı. İyi forumlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.