Photoshop Dersleri - Fotografa Gölge Ekleme

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Öncelikle çalismak istediginiz resmi açioruz ve ister Lasso Tool ile Magnetic Lasso Tool ile gölge vermek istedigimiz kisi, hayvan, masa, sandalye vb. sekli seçiyoruz ve CTRL + C yaparak kopyaliyoruz (ben kendi fotografimla çalistim
smile.gif
):

golge011mz.jpg


ve bu resmi kapatiyoruz. yeni bir döküman açiyoruz. ben 500x500px açtim. background beyaz olmasina dikkat edin.
CTRL + V ile resmi yapistirip gerekli düzenlemeleri yapin (fazlaliklari alin ama ben bu resimde çok ugrasmadim):

golge024eg.jpg


resmin bulundugu layer'a sag tiklayip duplicate layer yapiyoruz. yeni layer'a sag tiklayarak blending options'u açiyoruz. soldaki menuden Gradient Overlay özelliklerine geliyoruz ve gri'den beyaz'a giden bir renk belirliyoruz ve resmimiz bu sekli almis oluyor:

golge038ap.jpg


CTRL + T yaparak gölgemizi istedigimiz sekilde cekistirip sündürüyoruz
smile.gif

ben su sekli verdim mesela:

golge043il.jpg


ve gölgemizin layer'i seçili iken Filter -> Blur -> Gaussian Blur (Yanlis yazmis olabilirim
smile.gif
)'u Radius: 1,0 olarak ayarliyoruz ve gölgemizin katmanindan tutup bir katman asagi çekiyoruzki asil resmin arkasinda kalsin.

iste sonuç:

golge058lz.jpg



saygilar . . .
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.