Photoshop Dersleri - Kar efekti vermek

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
arkadaslar bu derste bi mekana daha önceden kar yagmis gibi görünecek bi efekt uygulamaya çalisacagiz.

öncelikle çalisacaginiz resmi açin:

(adana-eregli tren yolu ile, güzel manzaralar war
biggrin.gif
)
image0252jq.jpg


ve daha sonra asagidaki resimde oldugu gibi yeni bir adjusment layer'dan color mixer ekliyoruz ve ilk ayarlarinda herhangi bir degisiklik yapmadan ok diyerek ekrani kapatiyoruz ve layer'in blend mode'unu lighten olarak ayarliyoruz.

kar016pf.jpg


ve channel mixer özelliklerini açiyoruz. (asagidaki resimdeki simgeye çift tiklayarak)

karcift1gf.jpg


açilan ekranda en alttaki monochrome'yi seçip bu ayarlari yapiyoruz:

kar027cr.jpg

bu ayarlar sabit degildir. yani benim çalistigim resme uygun olan degerler bunlardi. siz kendi çalismalarinizda ayarlarla oynayarak en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

ve sonuç:

kar037ak.jpg


saygilar . .
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.