Photoshop Dersleri - Yagmur Efekti

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
bir fotograf çektirmissiniz kiz arkadasinizla ve günler sonra o fotografa bakarken biraz romantik bi hava katmak istediniz diyelim. mesela yagmur yagsa söyle biraz hava kapansa nasil olur? hadi o zaman
wink.gif


önce çalismak istediginiz resmi açin ve Layer -> New -> Layer yaparak yeni bir layer yaratin. yeni yarattiginiz layer'i Paint Bucket Tool (K) ile siyaha boyayin. boyadiginiz bu layer'a Filter -> Noise -> Add Noise efektini Amount: %20, Uniform ve Monochromatic isaretli olarak uygulayin. daha sonra Filter -> Blur -> Motion Blur efektini yagmurun yagmasini istediginiz yönde ayarlayin mesela örnek olarak, Angle: 47 ve Distance: 21 olarak yapin. Bu islemleri yaptigimiz layer'in Blending Mod'unu "screen" yapin.

Yagmurun daha gerçekci olmasi için Image -> Adjust -> Levels menüsünden kendinize göre ayarlarla oynayin ve uygun ayari onaylayin. (burda herhangi bir ayar belirtmememin sebebi, her resim için ayri ayar gerekebileceginden dolayidir)

Simdi tekrar Layer -> New -> Layer yaparak yeni bir layer açiyoruz ve siyah'tan beyaz'a Gradient Tool kullanarak boyuyoruz. bunu yapmamizin amaci ise siyah olan kismin resimde bir karanlik yaratmasi ve havayi daha kasvetli yapmasi içindir. sonra bu layer'in Blend Mod'unu Multiply yapin ve dilerseniz resmin durumuna göre Opacity ve Flow ayarlari ile oynayiniz.

benim yaptigim resmin ilk hali:
grnt0104hi.jpg


yagmur efekti uyguladiktan sonraki hali:
grnt0108uw.jpg
 

redcode

Katılımcı Üye
13 Ara 2006
663
6
Warwick
Paylasimin icin tsk ederim. Hos olmus Yanliz kopegi sevmedim :)

SAYGILARIMLA

HER ZAMAN HER YERDE TURKUZ OYLEYIZ GURBETDE OLSAKDA !
 

khamore

Yeni üye
4 Tem 2007
11
0
süper olmus ama yagmur damlaları biraz daha faa olabilirdi
ha bide köpek pek uysal hani
 

_TheEnD_

Uzman üye
7 Nis 2007
1,813
41
Hiçbekistan..
Süper yapmışsın ama bana sağlam bi photoshop programı lazım aradım forumda hala arıyorum bana yardımcı olacak varsa burdan verirse sevinrim.. Çünkü forumda bulduğum inmio yada trojanlı..:D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.