Photoshop Neon Yazı Efekti oluşturma

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
neonyazi.jpg
Neon yazı efekti geceleri bar ve discoların vazgeçilmez süsleridir. Çok ilginç bir ışık etkisi vardır. Biz bu etkiyi photoshop ile oluşturalım... 1. 400*200 ebatında bir sayfa açın ve Transparent olmasına dikkat edin.




neon1.gif






2. D tuşu ile renkleri resetleyin ( Arka renk beya ön renk siyah olacak)






neon2.gif




3. Araçlar menüsünden Paint Bucket Tool aracını seçin ve Layeri siyaha boyayın.




neon3.gif






4. Şimdi verdana yazı fontunu ( veya sizin tercihiniz hangisi ise onu ) seçin ve text Tool aracı ile istediğiniz yazıyı yazın. Yazı rengi beyaz olacak.




neon5.gif






5. Layer katmanında sağ tıklayın ve Rasterize Layer komutunu verin bu vektörel olan yazıyı işlenebilir resime dönüştürecek.




neon4.gif






6. Filter menüsünden Blur ve oradan Mtion blur komutunu çalıştırın resimdeki ayarları yapın.




neon6.gif




neon7.gif






7. Şimdi Layer penceresinde yazı yazıdığınız layeri seçerek sağ tıkalyın ve Merge Down komutunu verin.




neon8.gif




8. Image menüsünden Adjust oradan da Invert komutunu verin veya direk CTRL+I kombinasyonunu kullanabilirisiniz.






neon9.gif




9. Filter menüsünden Stylize oradan da Solarize komutunu çalıştırın.






neon10.gif






10. Image menüsünden Adjustment oradan da Auto Levels komutunu çalıştırın.






neon11.gif






11. Image -> Adjustment -> Hue/Saturation komutnu çalıştırın ve aşağıdaki ayarları yapın.






neon12.gif






12. İşletimi bitiroyuz...Yazı fontu bende farklı olduğu için sizinkinden değişik olabilir.






neon13.gif
 

emre5

Yeni üye
24 May 2007
16
0
Yuvarlak boru yapalım
AdobeEgitim.com Dersler - Adobe Photoshop Dersleri



photoshop(1).jpg




photoshop(1).jpg


Şimdi koyu mavi alınımızdan başka bir alan daha seçip boyamamız gerekiyor. Bu alan bizim borumuzun parlamalarını oluşturacak. Bunun için daha önce seçtiğim alanın yarısı kadar yani 50 piksellik bir alan seçiyorum ve bunu daha açık bir mavi ile boyuyorum. Bunu da koyu mavi alanın üst kısmına yerleştiriyorum.

1.gif


Şimdi bu iki rengin kesiştiği bölgedeki alanı seçmem lazım. Bu alanın yarısı açık renk yarısı koyu renk olmalı. Ne demek istediğimi aşağıdaki resimde daha iyi anlayacaksınız

2.gif


Şimdi bu seçili alana Filter->Pixelate->Color Halftone filtresini uygulayalım. Ayarlarında ise Max Radius: 10 px olsun. Aşağıdaki gibi bir görüntü oluşması lazım.

3.gif


Şimdi sıra geldi bunu biraz dağıtmaya :) Marquee tool seçerek alttaki açık ve koyu alanların hepsini seçiyoruz.

4.gif


Daha sonra Filter->Blur->Motion Blur filtresini uygulayacağız. Ayarlarını ise Angle: 90 Distance: 60px olarak verelim. Daha sonra Filter->Sharpen->Sharpen. filtresini uygugulayacağız. Bunu iki kere uygulamamız gerekiyor. O yüzden kontrol+F yapmamız gerekiyor.(Apple kullanıcıları Knotrol yerine Elma tuşuna basmalı) Görüntümüz şimdi şöyle olmalı :

5.gif


Şimdi sıra geldi bunu dairesel hale getirmeye. Korkmayın işimizin en kolay kısmı bu :) Filter->Distort->Polar Coordinates
Options: Rectangular to Poları seçiyoruz.

6.gif


Şimdi de Circular Marquee Toolı seçiyoruz. ve boru şekline gelecek şekilde kesip istediğimiz bir zemine oturtuyoruz.

7.gif


İşte hepsi bu kadar Daha sonra isterseniz bunları HUE AND SATURATION (image_>Adjustments->Hue Saturation) ile oynayarak istediğiniz renklere getirip çok hoş bir kombinasyon yapabilirsiniz.
8.jpg



BUNU YAPMAYI DENEYİN ARKADAŞLAR
ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM BEN
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.