PI Charging Nedir?

blacksmt

Uzman üye
27 Haz 2020
1,098
214
CyberKeTa
Pi Charging Nedir ?​
rNH0rM.png

Pi Charging günümüz kablosuz ve kablolu şarjz aletlerinin yerini alacak bir gelişmiş teknolojidir. Bir Nevi kablosuz şarjz cihazının gelişmişidir. Ve bunu kablosuz şarjz cihazı destekleyen cihazlar kullanabilirlerdir. Şu anda ön siparişleri alınmaktadır. Şahsen ben olsam kullanırım kablo derdi sorunu yoktur. Oyun oynarken İnstagram Googleda gezerken iş görebilir. Teknoloji gitgide gelişmektedir. Buna ayak uydurmalıyız. Pi Charging Kablo sorunu olmadığı gibi hızlıda şarjz özelliği vardır. Görünümü koni gibidir bir ampüle benziyor. 1-2 seneye raflarda rahat şekilde yerini alacaktır.



rNH0rM.png


İç Yapısını İnceleyelim
İç yapısı kablosuz şarjz cihazlarının aynısıdır ama şarjz elektrik yukarıya doğru değilde etrafa yayılır. Kablosuz şarjz cihazı manyetik elektiriği yukarıya tepeye doğru dağııtır. Pi Chargin'gin 30cme kadar çekim gücü vardır. Mantık şudur içinde bir yolun etrafında yollar vardır bu yollar arasında bir elektrik bağı manyetik güç oluşur. İçindeki sarmal ne kadar uzun ve kalın olursa o kadar güçlü olur. Teslanın kablosuz elektrik projesi gibidir.



Adaptörden çıkan 5 voltu 1 adet bobin veya özel sarılmış telin 2 ucuna bağlarsakda aynı kablosuz şarjz aleti olmuş olur. Tellerde kablosuz enerji depolanır. Tabiki bunun alıcısı da kablosuz olmalıdır yoksa günlük hayatta çok sorun yaşayabiliriz. Bu teknoloji daha çok geliştirilebilir. Sadece 5 volt ile çalışan bir cihaz için değil laptoplar içinde geliştirilirse gayet başarılı olacağına eminim.​




rNH0rM.png




rNH0rM.png

Fiyat kesin olarak belli değildir ama 200 dolar civarı(1600 Türk Lirası) olması bekleniyor. Bu teknoloji ev için pahalı olsada Mcdonalds ve bazı işletmeler kullanacaktır. Şahsen ben o kadar para vermem. 10w şarjz gücü bulunmaktadır. Ve 4 5 cihazı aynı anda şarjz edebilmektedir. Aynı anda 1 laptop 1 bilgisayar şarjz edemez diye düşünüyorum çünkü voltaj farkı vardır. N kadar çok cihaz bağlanırsa o kadar güç azalacaktır.​

rNH0rM.png
Avantajları Ve Dezavantajları
  1. Kablo sorunu yoktur.
  2. Bozulma olasılığı azalacaktır. Bundan emin olabilirsiniz.
  3. Manyeti enerjinin insana zararı yoktur. Ama şarjz adaptörünün kablolu olanın fazlasıyla vardır.
  4. Dekoratif hoşluğu vardır.
  5. Söylendiği ücret olursa fazladır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.