Polis Özel Harekatçılar başarı sırrını anlattı

CaLLouS

Kıdemli Üye
30 Ocak 2009
3,025
0
Özel Harekat Gazilerinden terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı açıklama ve değerlendirmeler. Yıllarca teröristlere büyük zayiatlar verdirdikten sonra pasifize edilen Özel Harekat Timi mensuplarından Necmi Ketenci, Yusuf Gökşen, Ahmet Tarık Doğan, bölücübaşı Öcalanın kendilerinden rahatsızlığını bir mesajla ilan etmesinden sonra, başta gayri milli basın olmak üzere bazı çevrelerin kendilerini hedef aldığının altını çizdiler.


Görev yaptıkları dönemde uyguladıkları mücadele taktik ve usullerini, terörle mücadele halindeki bazı güvenlik unsurlarının arzu edilen başarıya bir türlü ulaşamamalarının sebeplerini dile getiren Özel Harekat E. Mensuplarından, Gazi Necmi Ketenci şunları söyledi:
"PKK ile mücadelede teröristler gibi yaşar, onlar gibi dağlarda gezerseniz başarı artar. Bir PKKlı günde 40 kilometre yürür, yer değiştirir. Özel Harekâtçı ise aldığı eğitim sayesinde bunun üzerine çıkar. Bizler görevdeyken 50 kilometre yürüyerek yer değiştiriyorduk. Hayatını devam ettirmek için onlar gibi yaşamayı öğrenmek şarttır. Bunu özel harekât başarmıştır. Biz her türlü şartta barınma yöntemlerinden yiyecek ihtiyacımıza kadar hiçbir destek almadan yaşamayı öğrendik.


EN BAŞTA BİRBİRİNE GÜVEN

Bizde 20 kişinin oluşturduğu TİMler vardı. Bu TİMlerin başında bir görevli dört de yardımcı amir vardı. Özel Harekâtta birlikte hareket etme özelliği en üst safhadadır. Dayanışma en başta gelir ve herkes birbirine güvenir.


Çok AZ ŞEHİDİMİZ VAR
Özel Harekâtta terörün en yoğun olduğu zaman da bile şehit verdiğimiz arkadaşımız yok denecek kadar azdır. Bizde eğitimsiz askerlerde olduğu gibi kazayla birbirini vurma ya da yanlışlıkla kendini vurma, topuktan vurulma pek söz konusu olmamıştır. Ölüm nedenleri genellikle trafik kazasıdır. Araçlarımız yeni değildi. Arabalarımız maalesef teneke gibiydi. İngiliz arabalarına biniyorduk. Belki de tek hata buydu.

ASKER BÖLGEYİ TANIMADAN TERHİS OLUYOR
Mehmetçik, 3 ay eğitimden sonra bölgeye gidiyor. Bölgeyi tanıyacağım derken de terhis oluyor. Ancak Özel Harekât bağlı olduğu alanı, yolu, mağarasını kendi evi gibi tanımak zorundadır. Biz bölgeye vardığımızda yeni doğan ******n, okula başlamasını görürdük. Ahırlarda ne kadar hayvanı var biliyorduk. Bölgemizin tüm muhtarların isimleri ezberimizdeydi. Bölgeye gönderilen askerlerden bazıları ise ilçelerin isimlerini dahi bilmiyordu.


VATANDAŞ BİZE GÖNÜLLÜ OLARAK YARDIM EDERDİ!..

İlçeleri bırakın köyleri, köylerdeki kilise evlerinden, insanların ne işle uğraştıklarından bile haberdardık. Fabrikalarda kaç bekçi var bilir, köyün imamını tanırdık. Onlarla birlikte yaşardık.Birlikte yer, içer, birikte ibadet yapar, iftar açar, sahura kalkardık. Arazide yıllarca çalışır, haritalar çıkartırdık. Teröristlerin yerlerini bire bir belirlerdik. İz takiplerimiz sonunda bölünür; tekrar bir araya gelerek zamansız ve habersiz baskınlar yapardık. Vatandaşımız da, aramızdaki inanç bağının da büyük desteği ile iz sürmemize yardımcı olurdu. Bir baskın için 45 gün gezdiğimiz olurdu. Biz terörle bekleyerek mücadele etmezdik.Biz resmi araçlarla gezerek PKKya imkan sunmazdık!.. Köylü kamyonlarının arkasında gizlendiğimizi biliriz.



TASFİYE EDİLDİK, TERÖRDEN RANT SAĞLAYANLAR SEVİNDİ

Türkiyede iyi işlere imza atan insanlar hep tasfiye edilmiştir. O dönemlerde terörle mücadelede bizim zırhlı birliklerimiz vardı. Havanlarımız, roketlerimiz ve benzer ağır silahlarımız vardı. Ne oldu bilmiyoruz. Aklımız karıştı. Düşünsek de içinden çıkamadık. Elimizden silahlarımız alındı. Sayılarımız azaltıldı. Bunun yanı sıra ele geçirdiğimiz örgüt silahlarını da kullanıyorduk. Onları kullanmamız bile yasaklandı. Bizi dağıttılar. İçimizden birçok arkadaşı alıp batıya gönderdiler. Arkadaşlarım trafik şubeye, pasaport daireye gönderildi. Terörden rant sağlayan şakşakçılık yapanlar hoşuna gitti. Bize darbe vuruldu onlar sevindi. Şimdi de terör hortladı.


APO MESAJ YAYINLADI, GAYRİ MİLLİ BASIN HAREKETE GEÇTİ

Bölücü başı Apo, bir dönem bir mesaj yayınladı. Mesajında, üst düzey PKKlılara, Mecbur kalmadıkça Özel Harekât ile çatışmaya girmeyin talimatı verdi. Çok kayıp vermişlerdi. Onlar taktik değiştirmek zorunda kalmıştı. Aslında bu talimat her şeye yön verdi. Gayri milli basın da bize saldırmaya o andan sonra başladı.


POLİS ÖZEL HAREKAT
 

AM1RaL

Katılımcı Üye
9 May 2010
700
0
Geldik Nereye Gidiyoruz Be.
Bu Ülkenin Ekmeğini yiyip Sonrada Hainlik yapıp Onca Askerimizin Şehit edilmesinde Pay Sahini oLanlar Önceden Dağlardaydı Şimdi Mecliste Üstelik onLar Hem ülkeyi Bir birine katmak için elinden geleni yapıyolar hemde Devletin Parasını yiyolar Üstelik Böyle Hayırlı bi Görev Yapan Özel Harekat gibi Kuruluşu Dağıttırıyolar Buna Karşı Cıkanlar nerde ?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.