Programlama , Mantık , Zeka İçeri==>

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 42KANUNI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

42KANUNI

Katılımcı Üye
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. ben veri tabanı okuyacağım seneye inşaallah. Veri tabanı c# program yazacaz . Yazmak içinde Zeka, Mantık bilgi vs. şeyler lazım. Ben programın mantığı kavramak için neler yapmalıyım mantığımı geliştirmek için sorunlara kısa ve basit yollardan çözüm bulmak, programı en kısa yoldan yazmam için yapmam gerekenler nelerdir. Programcı arkadaşlarımdan öneri, görüş tavsiyelerini Merakla bekliyorum........ /İyi Forumlar.

benim gibi tembel bi insansan işi kısa yoldan yapma konusunda zorlanmazsın kardeş :D

:) Hayır o anlamda demedim. Mesela Hoca bir soru soruyor Örnek: 2 sayının toplamını yapan programın kodunu yazın. Ben yazıyorum ama hoca başka türlü istiyor anlatabildim mi kısa yolu var yani 4 satır tutacaksa hoca onu 3 satırda bitiriyor. O anlamda dedim . Normalde tembel bir insan değilim gerekirse 100 sayfada yazarım :D

Satranç fikrine katılıyorum.
Ayrıca,C#'diline şimdiden başla videolu dersleri bolca mevcut izle.
Algoritmalar var araştır bak mantığını biraz daha anlamana yardımcı olacaktır.
Birde yapamıyacam diye sakın korkma,yoksa C# seni yer bitirir :)
Daha detaylı bilgi istiyorsan özelden ulaşabilirsin.

Ezberleyerek falan değilde. Mantık önemli for döngüsü biliyorum nasıl çalıştığını ama for ile ilgili örnek: Faktöriyeli hesaplayınız diyor ama ben burda foru nasıl kullanacağımı bilmiyorum o sorun.

Eğer programcı olma yolundaysan bol bol bulmaca çöz çünkü programcılıkta birkaç satırlık program yazmıycaksın bazı programların yüzlerce satırlık olcak ve bulmaca seni daha dikkatli yapar ayrıca hızda önemli 10 parmak çalış...

Eğer programcı olma yolundaysan bol bol bulmaca çöz çünkü programcılıkta birkaç satırlık program yazmıycaksın bazı programların yüzlerce satırlık olcak ve bulmaca seni daha dikkatli yapar ayrıca hızda önemli 10 parmak çalış...
Dikkat için sudoku çözüyorum.

ayrıca internetten c# ta yapılmış projeleri indirip onların kod düzenine ve yapısına bakabilirsin

Yardımcı olduysam ne mutlu bana

Ana kavramları öğren gerisi zaten tığış tıpış gelir.Zorlanma daha azalır.Bir de Mantık Soruları Soran Kitaplar Var Onları Alabilirsin.Cevabına Bakmadan Kendin Çalışabilirsin :D

bence hiçte mantık gerekmez zekada bu işler çalışmakla olur...
hergün çalışacaksın hiç bıkmadan usanmadan ve eversi gün o çalıştığına birşeyler ekliceksin ve yeni birşeyler elde etmeye başlıyacaksın bunları yap önün açılır emin ol bende visual basic başlamadan önce öle kuşkularım vardı :) insan beyni sonsuzdur yeterki onu çalıştırmasını bilene :)

hergün çalışacaksın hiç bıkmadan usanmadan ve eversi gün o çalıştığına birşeyler ekliceksin ve yeni birşeyler elde etmeye başlıyacaksın bunları yap önün açılır emin ol bende visual basic başlamadan önce öle kuşkularım vardı :) insan beyni sonsuzdur yeterki onu çalıştırmasını bilene :)

Haklısın alışmak gerek.

adam haklıı

satranç oyna çözümler bulmana yardımcı olur
c# ders videoları izle farklı kişilerden bazıları karışık anlatıyor çünkü
eğer zamanın varsa başka kolay bir programlama dili öğren mantığın biraz daha açılır

mesela ben php öğrenmeye çalışıyım dedim pek bişey anlamadım sonra javascript ten php ye geçtim javascript daha kolay olduğu için mantığı yavaşça kavradım sonra php kolay geldi bana :D sende başka programlama dilide öğren derim :) tabi aklını karıştırmıcaksa zamanın varsa. hem senin için + olur 2 dil öğrenmek başarılar :)

satranç oyna çözümler bulmana yardımcı olur
c# ders videoları izle farklı kişilerden bazıları karışık anlatıyor çünkü
eğer zamanın varsa başka kolay bir programlama dili öğren mantığın biraz daha açılır

mesela ben php öğrenmeye çalışıyım dedim pek bişey anlamadım sonra javascript ten php ye geçtim javascript daha kolay olduğu için mantığı yavaşça kavradım sonra php kolay geldi bana :D sende başka programlama dilide öğren derim :) tabi aklını karıştırmıcaksa zamanın varsa. hem senin için + olur 2 dil öğrenmek başarılar :)

Önce algoritma kavramını öğrendik. Sonra c# geçiş yaptık. Başka bir dil öğrenme şansım yok çünkü okulda bunu görüyoruz ama bazı okullar vb.net diili görüyorlar

Meslek Edinmek İçin 2 Dil Öğrenemez Mutlaka Sonradan Öğrendiği Dil Eksiktir.Diğer Dille Karıştırır.C# ta Uzman Olan Kişilere Çok Sordum Böyle Soruları.Hepsinden Aynı Cevabı Aldım 2.Dili Meslek Edinmek İçin Öğrenme Dediler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.