PUBG Mobile ve PUBG Mobile Lite Arasındaki Farklar !

BraveHero

Katılımcı Üye
12 Ağu 2018
656
13
Pide Center
0RWn4Y.gif

PUBG Mobile ve PUBG Mobile Lite arasındaki farklar
Hayatta kalma oyunları arasında en çok oynanan oyunlar arasında olan PUBG, hem dünyada hem de ülkemizde yüksek indirme ve oynama istatistiklerine sahip. Oyun böyle olunca sürekli yenilikler alıyor. Bu yenilikler hem oyun içinde hem de yazılımsal kısımda oluyor. Oyuna gelen en büyük yenilikse, daha küçük boyut ve özelliklere sahip olan bir yeni oyunu duyurması oldu. Duyurulan bu oyun birçok konu bakımından asıl oyuna göre oyuncu dostu yanlara sahip.

Özellikle PUBG Mobile’ı akıcı ve yüksek grafik ayarlarıyla oynayabilmek için güçlü bir işlemci ve ekran birimi ile yüksek kapasiteli bir pil gerekiyor. Ancak satışa sunulan giriş seviye ve orta segment telefonlarda bu oyunu oynamak zahmetli olabiliyor. Bazı durumlarda oyun oynansa da telefon ısınabiliyor. İşte bu ve buna bağlı nedenlerden dolayı iki oyun arasında farklıklar bulunuyor. Bu farklılıklar oyunun daha hızlı ve oyuncu dostu olmasına fayda sağlıyor.


po9TSV.jpg


5aE7rL.png

6apXyk.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Harita ve sunucular
İki oyun arasındaki ana fark incelendiğinde karşımıza haritalar ve sunucular çıkıyor. Çünkü PUBG Mobile Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi olmak üzere 4 farklı haritaya sahip. Ancak oyunculara hafiflik veren PUBG Mobile, Varenga ve Altın Sarısı Orman isimli 2 haritaya sahip. PUBG klasik, eğlence, arena ve playlab olmak üzere 4 farklı moda sahip. PUBG Mobile Lite ise klasik ve eğlence isimli 2 farklı modu oyunculara sunuyor.

PUBG Mobile dünya üzerinde 6 farklı bölge için sunucu hizmeti sağlıyor. Türkiye de Avrupa ve Orta Doğu sunucularının tam ortasında yer alıyor. Dileyen oyuncular sunucular arasında geçiş yapabiliyor. Ancak ülkemizden oyunu oynayacak oyuncular için en hızlı sunucular Avrupa ve Orta Doğu olarak kendisini gösteriyor.

PUBG Mobile Lite ise oyunculara sunucu değiştirme imkanı sunmuyor. Oyuncular bulunduğu konum ve internet değerlerine göre otomatik olarak sunucuya bağlanıyor.


5aE7rL.png

v6B2bz.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Karşılaşma süresi
Her iki oyunda belirlenmiş karşılaşma süresine sahip. Sıradan bir PUBG Mobile karşılaşması 20-30 dakika arasında bir süre alırken, PUBG Mobile Lite 10 dakika civarında süren karşılaşmalarıyla biliniyor. Bu da daha kısa süre oyun oynamak isteyen oyuncuların yararlanacağı bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Tabi ki karşılaşmaların süresi oynanan haritaya göre değişkenlik de gösterebiliyor. Ancak oyuncuların dışında kaldığı zaman kaybettiği hayatta kalma alanı, belirli süreler içinde daralıyor. Bu daralma esnasında fazla oyuncunun oyun dışında kalması oyunun daha erken bitmesine de neden olabiliyor.


LQAVic.jpg


5aE7rL.png

6apXyk.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Oyuncu sayısı
PUBG Mobile ve PUBG Mobile Lite arasındaki farklar incelendiğinde oyuncu sayısı bariz bir şekilde kendini gösteriyor. Bir PUBG Mobile karşılaşmasında toplamda 100 oyuncu oluyor. Bu 100 oyuncu içinde tek oyuncular, ikili takımlar ve dörtlü takımlar olarak kendisini gösteriyor. Bütün oyuncuların dörtlü takım olarak oyuna dahil olduğunu var saydığımızda karşımıza 25 takım çıkıyor. Takımlı oyunlar, arkadaş olan oyuncuların bir arada oynayabilmesine imkan sağlıyor.

PUBG Mobile Lite ise karşılaşma içinde 60 oyuncuya sahip. Yine bu oyunda da tekli, ikili ve dörtlü oyun seçenekleri bulunuyor. PUBG Mobile Lite oyununda da arkadaş oyuncular aynı takıma dahil olup rakiplere karşı savaşabiliyor. Burada da dörtlü bir hesaplama yaptığımızda karşımıza 15 takım çıkıyor.


5aE7rL.png

v6B2bz.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Kazanımlar
Her iki oyun da oyunculara galibiyetleri için özel sistemini devreye almış durumda. Bu sistemde oyuncuların oyunu oynarken kendilerine sağlayabilecekleri kolaylıklar bulunuyor. PUBG Mobile’da bunun adı Royale Pass iken PUBG Mobile Lite’da Winner Pass olarak belirlendi. İki oyundaki sistemin çalışma mantığı ise aynı.

Aradaki tek fark olarak, PUBG Mobile Lite’da yer alan Winner Pass’in oyuncular için daha hızlı gerçekleşmesi olarak görülüyor. Bunun sebebi ise daha önceden belirttiğimiz üzere, oyunun hızlı ve hafif olmasına bağlı.


5aE7rL.png

6apXyk.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Gereksinimler
Oyunların, telefon donanımı üzerindeki etkisi hakkında konuşacağımız kısmı gelmiş bulunuyoruz. PUBG Mobile’ın bir cihazda çalışabilmesi için Android 4.3 veya daha yeni bir sürüm gerekiyor. Bununla birlikte telefonda en az 2 GB RAM’e ihtiyaç duyuluyor. Oyunun kapladığı alan ise 2 GB gibi bir değere sahip.

PUBG Mobile Lite sistem gereksinimleri incelendiğinde ise oyunun çalışması için Android 4.0.3 veya daha yeni bir sürüm gerekiyor. Oyun 1 GB RAM ve 500 MB depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Oyunun bu noktada PUBG Mobile’a göre çok daha az sistem gereksinimine ihtiyaç duyduğu görülüyor. Bu da yüksek performansa sahip olmayan telefonlarda kullanım imkanı getiriyor.


5aE7rL.png

v6B2bz.png


PUBG Mobile vs PUBG Mobile Lite: Grafikler
PUBG Mobile Lite’ın daha düşük boyutlu olmasının bir numaralı nedeni grafikler olarak biliniyor. Çünkü oyunda yer alan grafik detayları PUBG Mobile’a göre daha az olarak dikkat çekiyor. Ayrıca grafiklerin böyle olmasıyla birlikte oyunun giriş seviye ve orta segment telefonlarda daha kolay oynanması sağlanıyor. Ancak her iki oyunun da Unreal Engine 4.0 ile geliştirildiğini belirtmekte yarar var.

Oyuncuların farklı deneyim yaşamasına olanak sağlayan iki oyun da farklı oyun grafik ayarlarına sahip. Bu ayarlar arasında kolaylık geçiş yapılabiliyor.


5aE7rL.png

6apXyk.png


Kaynak - https://tik.lat/jd8L6
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.