Pulitzer ödüllü fotoğraf

belloe

Katılımcı Üye







Pulitzer ödüllü fotoğraf

1994'te fotoğraf dalında Pulitzer ödülü kazanan Kevin Carter`ın çektiği fotoğraf* zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen ve kızın ölmesini bekleyen akbabayı yansıtmaktadır. Kızın* birkaç kilometre ilerdeki Birleşmiş Milletler yardım kampına gitmek istediği sanılmaktadır.

Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış* ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş* oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu* yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savundu. O dönemde* gazeteciler ve fotoğrafçılar* bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.

Bu fotoğraf* yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı.

İntiharı

Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter kendini suçlamış ve intiharı seçmiş* ölmek üzere olan çocukların peşini bırakmadığına dair bir not bırakmıştır. Akşam saatlerinde egzoz verdiği kamyonetinin içinde boğulurken Walkman ile müzik dinlemekteydi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.