Qualcomm, ilk 64 bit işlemcisini duyurdu

TURKSTFN

Yaşayan Forum Efsanesi
4 Nis 2013
23,056
1
Qualcomm 64 bit ilk mobil yonga seti Snapdragon 410 modelini duyurdu. İlginç olan şey ise şirketin bu işlemciyi üstün özellikli akıllı telefonlar değil de, giriş seviye cihazlar için geliştirmiş olması oldu.

Qualcomm Snapdragon 410, 64 bit özelliğinin yanı sıra, giriş seviyesi cihazlara 4G LTE bağlantı özelliği sunacak. 28nm süreci kullanılarak üretilen işlemci, Adreno 306 GPU ile gelecek. Bunun yanı sıra 1080p video oynatma ve 13MP kamera birimlerine destek sunacak.

1386661035_snapdragon-410.jpg

Ayrıca Qualcomm’un yeni işlemcisi iki veya üçlü SIM yapılandırmasını destekleyecek. LTE ek bağlantı seçenekleri olarak, Wi-Fi, Bluetooth, NFC ve FM radyo yer alacak. GPS, GLONASS ve Çin'in yeni Beidou standart yer hizmetlerini de kapsayacak.

Qualcomm Snapdragon 410, Android, Windows Phone ve Firefox OS dahil olmak üzere tüm büyük mobil işletim sistemlerini destekleyecek. 2014 yılının ilk yarısında cihaz üreticileri tarafından başlayacak olan işlemcinin ilk ticari cihazlarda aynı yılın ikinci yarısında bekleniyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.