QuarkXPress 7.0 Portable

sLayEr

Özel Üye
2 Ara 2006
781
5
İstanbul
quarkxpress70portable1pl.jpg


QuarkXPress® , dünyada en çok tercih edilen ve masaüstü yayıncılıkta endüstri standardı haline gelmiş, Quark Inc. firmasının sayfa tasarım programıdır. QuarkXPress'in Mac OS ve Windows ortamlarında kullanılabilir sürümleri ayrı ayrı üretilmektedir.

Bilgisayar ortamı kullanılarak üretim hazırlığı yapılan hemen hemen tüm ticari dergi, gazete, kitap gibi yayınların sayfa tasarımları ve metin içerik düzenlemeleri bu programla hazırlanabilmektedir.

Kullanımda olan son sürümü QuarkXPress 7'dir. Ancak hâlâ 3.32, 4.1, 5 ve 6.5 sürümleri çoğu profesyonel tarafından kullanılmaya devam etmektedir. Ticari olarak normal ve passport diye ayrımlanan iki farklı türü bulunmaktadır.

Web sayfası tasarımı konusuna yeni sürümlerinde (6'dan itibaren) ağırlık verilen yazılım, çokludil (multilanguage) desteğini de OpenType ve Unicode geliştirmeleriyle artırmıştır. Yine 6. sürümünden itibaren, betik (script) kullanımı da geliştirilmiştir.

Üçüncü kişilerce geliştirilen birçok genişletmeler (extensions) vardır. Bunlardan en önemlilerden biri, tireleme genişletmesidir. Kitap gibi çok uzun metinlerde, Türkçe tireleme genişletmesi kullanıldığında, önemli bir iş kolaylıkla yerine getirilmiş olur.

Benzer yazılım gamında yer alan rakibi Adobe firmasına ait olan InDesign'dır. Bundan önceki rakibi de yine Adobe firmasının artık geliştirilmesi bırakılmış PageMaker adlı programıydı.






Yardım DosyaLarı için Link - 44.1MB


RAR ŞİFRESİ | PASSWORD : filecatchers

not:aLıntıdır
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.