Raidmax Smilodon Midtower Kasa

RæP LoRDu

Katılımcı Üye
18 Tem 2007
717
4
HipHopLand
i1.jpg


Oldukça sade kutu tasarımı ve sağlam paketlemenin göze çarptığı üründe kutu içeriği de oldukça "sade". Parmakla sayılabilecek sayfa sayısına sahip, pek de anlaşılabilir olmayan bir kitapçık ve köpükler içine gizlenmiş Smilodon kasa. Resimde görülen diğer birimler kasanın içindeki bir gözden çıkartılmakta ve yazının ileri bölümlerinde açıklanacak.


i2.jpg


Kasanın sol panelinde koruyucu film kaplı, epoksiden imal edilmiş bir pencere ve bu pencereye bağlı şeffaf, mavi ledli 80mm fan mevcut. Kasa, bilinen mid-tower boyutlarıyla örtüşüyor: 525(U)x305(G)x450(Y)mm. Boş ağırlığı 10 kg. Kasanın tamamı -birkaç plastik görsel malzemenin dışında, çelikten imal edilmiş.


i3.jpg


Çalışır vaziyette olmadığı için görülmeyen, oldukça şık alt alta 3 adet sıralı ve çerçevenin sol kısmını çevreleyen mavi ledlere sahip kapakta plastik malzeme kullanılmış. Mat siyah boya ve parlak kromaj ile oluşturulan kontrast ve siyah Smilodon yazısı kasanın çekiciliğini arttırmakta. Kapağı açtığımızda, güç ve reset düğmesi, çift 3.5" sürücü yuvasının üzerinde 4 adet 5.25" sürücü yuvası mevcut. Ön panelde ****l ızgarayla kapatılmış içeriye temiz hava çeken 120mm'lik fan bulunmakta. Hemen alt kısmında çift USB çıkışı ile kulaklık/mikrofon çıkışları bulunmakta. Kasanızı monitörünüzün yanında kullanmıyorsanız bu USB portlarının kullanışlılığı tartışılır. Son resimde görülen arka panelde ise 7 adet genişleme yuvasının üstünde, standart I/O plakası, 80mm dahili çıkış fanı ve standart ATX PSU yuvası mevcut.


i4.jpg


Kasanın en çok ilgi çeken kısmı, yani sol kapağında yukarıda da bahsettiğim gibi, epoksiden imal edilmiş oldukça geniş bir pencere; kendisine bağlı bir adet 80mm mavi ledli giriş fanı ve kendisine bağlı olmayan ancak boşluklarından hava çıkışını sağlayan ikinci 80mm giriş fanı.


i5.jpg


Kasanın en işe yarar özelliği ise sol (ve sağ) pencerenin bir kapı kolu benzeri mekanizmayla açılıp yatırılabilir ve hatta istenirse çıkartılabilir olması. Sol paneli yatırdığınızda karşınıza çıkan DIRK-TOOTH yazılı panel ise kasanın stabilitesini sağlamakta ve kendisine bağlı olan muhafazada bir adet 80mm fan bulundurmakta. Ayrıca, sağdaki resimde görülen yüksekliği ayarlanabilen ve ucunda kauçuk malzeme bulunan 3 adet çubuk birimin mesafesini ayarladığınızda ekran kartınızın fanına ve PCB'sine dikey temasta bulunarak titreşimlerini, dolayısıyla çıkabilecek sesi engelliyorlar. Bağlı olduğu muhafazanın içerisindeki fanı da orjinal halinde içeri hava alan şeklinde değil de, dışarı sıcak hava atacak şekilde değiştirirseniz, Smilodon'un havasına serinlik katarsınız. Zira resimdeki 8800GTS çok ısınıyor.


i6.jpg


Hazır yan panellerden bahsediyorken, montaj sırasında işinizi mucize gibi kolaylaştıracak sağ panelden bahsedelim. Sağ panel de yukarıda belirttiğim gibi, sol panel gibi bir mekanizma yardımıyla açılıp yana yatabiliyor, ya da yukarı çekerek çıkartılabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var; yan panele bağlı olan anakart montaj bloğu da isterseniz kapakla birlikte yatabiliyor, ya da yerinde sabit kalıp sadece kapağın açılması sağlanabiliyor. İnanın, montaj sırasında çok işe yarıyor.

kaynak:TrGamer

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.